Huwelijk & relatie

Single of getrouwd, gescheiden of anders geaard, we lopen allemaal aan tegen mooie en moeilijke momenten in ons relationele leven.

Of bekijk één van deze onderwerpen:

Uitgelicht

Huwelijkstoerusting

Webpagina met huwelijksaanbod Stichting De Vluchtheuvel

Op de website  www.relaties.stichtingdevluchtheuvel.nl. wordt jarenlange kennis en ervaring van De Vluchtheuvel op het gebied van Huwelijk & relaties hier overzichtelijk aangeboden. Het gaat om gebruikte methoden in de relatiehulpverlening, maar ook om preventieve producten. Het is namelijk voor ieder die getrouwd is belangrijk om te blijven investeren in een goede huwelijksband. Er komt immers veel af op huwelijken in onze tijd. Een aanzienlijk deel van de hulpvragen die bij De Vluchtheuvel binnenkomen betreffen problemen binnen het huwelijk. Denk aan echtparen die moeite ervaren in de communicatie, seksuologische problematiek, maar ook situaties zoals ontrouw overspel of seksverslaving. Een deel van de website gaat over ‘Hulpverlening voor je huwelijk’. Daarin is informatie te vinden over de verschillende benaderingswijzen die gebruikt worden in onze relatietherapie: contextuele hulpverlening, Emotionally Focused Couple Therapy, systeemtherapie en de seksuologische hulpverlening. Deze opgedane kennis is in de hele organisatie te vinden en wordt volop gebruikt door alle hulpverleners. Binnen De Vluchtheuvel wordt ook het programma SAMEN gebruikt. Dit programma helpt echtparen verder na ontrouw binnen hun relatie. Ook is de relatie- en gezinstaxatie ontwikkeld: een kortdurende interventie waarbij een hulpverlener een analyse maakt van de problematiek binnen een huwelijk of gezin, en aanbevelingen doet voor een mogelijk vervolgtraject. Een ander deel van de website betreft ’Onderhoud voor je huwelijk’. Daarop zijn diverse preventieve producten te vinden. Een uitgebreide relatiescan geeft echtparen een ‘röntgenfoto’ van hun huwelijk. De cursus ‘Houd me vast’ biedt echtparen een nuttige en inhoudsvolle onderhoudsbeurt voor het huwelijk. Wie liever de natuur in trekt kan overwegen om deel te nemen aan een marriageworkshop, een actieve en leerzame dag voor echtparen. Liefde is een werkwoord. Op de website zijn ook een aantal videopodcasts en informatieve artikelen te vinden rond het huwelijk. Door deze webpagina wil De Vluchtheuvel ieder echtpaar stimuleren om, Bijbels gefundeerd, blijvend te investeren in een gezond huwelijk.

Cursus Huwelijkstoerusting

In samenwerking met De Vluchtheuvel verzorgt de CGO een toerustingscursus voor a.s. echtparen en jonggehuwden. De volgende thema' s komen aan de orde tijdens vijf cursusavonden:
  • Huwelijk in Bijbels licht
  • Communicatie
  • Je rugzak: Wat kreeg je van thuis mee?
  • Seksualiteit en gezinsvorming
  • Huisgodsdienst, samen en met jonge kinderen
  • Informeer bij je kerkenraad of deze mooie avonden ook in jullie gemeente gehouden kunnen worden.
Meer informatie en opgave: CGO Vluchtheuvel

Cursus Huwelijkstoerusting Langergehuwden

Voor echtparen die langer dan drie jaar getrouwd zijn, is bovengenoemde cursus ook goed bruikbaar. De inhoud van de avonden wordt uiteraard afgestemd op de deelnemers.

Cursus Houd me Vast

Hebben jullie het gevoel dat je uit elkaar gegroeid bent? Of gaat het op zich prima, maar loop je steeds tegen dezelfde hobbels aan? Zou je je huwelijk (en de ander) wel eens een stevige APK-beurt gunnen? Dan gunnen wij je het Houd Me Vast-programma. Samen met je man of vrouw ga je weer op zoek naar de verbinding tussen jullie m.b.v. privé opdrachten. De uitleg wordt in een groep gedaan. Zie voor meer informatie de website van De Vluchtheuvel. We willen u ook wijzen op Hartelijk Verbonden. 'Hartelijk Verbonden' wil zich inzetten voor het huwelijk. Zij organiseren onder andere dagen voor echtparen. Deze dagen zijn preventief, positief met actieve werkvormen op een mooie locatie zodat de sfeer ongedwongen en informeel wordt. Verder hebben zij een lijn voor vrouwen in het huwelijk.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.

Gerelateerde blogs

Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
05 juli 2022

Alleen… Fijn?

Thema: single

De vakantie ligt weer op de loer. Heerlijk! De oplettende lezer weet dat ik vorig jaar van plan was om een activiteit alleen te gaan ondernemen. Voor dit jaar heb ik mij dat weer voorgenomen. Steeds meer ontdek ik dat je het ook alleen heel fijn kunt hebben. Neemt niet weg dat ik natuurlijk nog steeds graag omgeven ben door andere mensen. Trouwens… soms best een uitdaging om dat te benoemen.

Lees meer
Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
23 mei 2022

Hokjes denken

Thema: single
Lees meer
Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
25 oktober 2021

Feest

Thema: single

De afgelopen jaren zijn veel van mijn vrienden getrouwd. Inmiddels trouwen de eerste nichtjes en neefjes en is zelfs mijn eigen zusje getrouwd.

Lees meer
Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
01 juli 2021

Ik ben moeder en toch…

Thema: kinderloosheid en pleegzorg

Het valt me de laatste weken steeds op hoeveel moeders met een "dikke buik" ik bij het schoolhek zie staan. Ik gun het deze ouders van harte dat ze weer nieuw leven verwachten. En toch steekt het. Ik sta ook als moeder bij het hek, als pleegmoeder. Ik ben dankbaar dat ik moeder mag zijn voor twee lieve pleegkinderen! Maar ik sta daar nooit als zwangere vrouw. Ik ben moeder, maar toch...

Lees meer
Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
10 mei 2021

Jaloers

Thema: single

Blij vertel ik aan vrienden dat mijn zusje samen met haar vriend een huis heeft gekocht. Wat zijn ze lang opzoek geweest en wat ben ik blij voor ze! Ik laat wat foto's zien en vertel enthousiast dat ik uitkijk naar de bruiloft. Na mijn verhaal is het even stil...

Lees meer
Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
12 februari 2021

De koffer

Thema: single

Een koffer is best een persoonlijk item. Hij wordt meestal volgestopt met dingen die belangrijk voor je zijn. Dingen die je meeneemt op reis, naar een ver land of als je een gezellig weekendje weggaat. Voor mij heeft het woordje koffer een positieve lading. Toch is hier sinds 23 januari een verandering in gekomen. Het is toch een vervelender woord dan ik dacht. Als ik nu 's avonds na een lange werkdag een bakje koffie wil drinken bij mijn ouders, dan pak ik geen handtas, maar mijn koffer. Ik stop hem vol met kleding, een boek voor mijn werk, een Bijbel, de oplader van mijn laptop, mijn toilettas, etc. Logeren op zichzelf is geen vervelende activiteit, maar ik vind de reden waarom ik moet logeren moeilijk. De avondklok is een maatregel die het stukje sociale activiteiten wat ik in mijn leven had, nog meer heeft afgenomen.

Lees meer