Huwelijkstoerusting

De volgende cursussen zijn beschikbaar.

Webpagina met huwelijksaanbod Stichting De Vluchtheuvel

Op de website  www.relaties.stichtingdevluchtheuvel.nl. wordt jarenlange kennis en ervaring van De Vluchtheuvel op het gebied van Huwelijk & relaties hier overzichtelijk aangeboden. Het gaat om gebruikte methoden in de relatiehulpverlening, maar ook om preventieve producten. Het is namelijk voor ieder die getrouwd is belangrijk om te blijven investeren in een goede huwelijksband. Er komt immers veel af op huwelijken in onze tijd.

Een aanzienlijk deel van de hulpvragen die bij De Vluchtheuvel binnenkomen betreffen problemen binnen het huwelijk. Denk aan echtparen die moeite ervaren in de communicatie, seksuologische problematiek, maar ook situaties zoals ontrouw overspel of seksverslaving.

Een deel van de website gaat over ‘Hulpverlening voor je huwelijk’. Daarin is informatie te vinden over de verschillende benaderingswijzen die gebruikt worden in onze relatietherapie: contextuele hulpverlening, Emotionally Focused Couple Therapy, systeemtherapie en de seksuologische hulpverlening. Deze opgedane kennis is in de hele organisatie te vinden en wordt volop gebruikt door alle hulpverleners.

Binnen De Vluchtheuvel wordt ook het programma SAMEN gebruikt. Dit programma helpt echtparen verder na ontrouw binnen hun relatie. Ook is de relatie- en gezinstaxatie ontwikkeld: een kortdurende interventie waarbij een hulpverlener een analyse maakt van de problematiek binnen een huwelijk of gezin, en aanbevelingen doet voor een mogelijk vervolgtraject.

Een ander deel van de website betreft ’Onderhoud voor je huwelijk’. Daarop zijn diverse preventieve producten te vinden. Een uitgebreide relatiescan geeft echtparen een ‘röntgenfoto’ van hun huwelijk. De cursus ‘Houd me vast’ biedt echtparen een nuttige en inhoudsvolle onderhoudsbeurt voor het huwelijk. Wie liever de natuur in trekt kan overwegen om deel te nemen aan een marriageworkshop, een actieve en leerzame dag voor echtparen. Liefde is een werkwoord.

Op de website zijn ook een aantal videopodcasts en informatieve artikelen te vinden rond het huwelijk.

Door deze webpagina wil De Vluchtheuvel ieder echtpaar stimuleren om, Bijbels gefundeerd, blijvend te investeren in een gezond huwelijk.

Cursus Huwelijkstoerusting

In samenwerking met De Vluchtheuvel verzorgt de CGO een toerustingscursus voor a.s. echtparen en jonggehuwden. De volgende thema’ s komen aan de orde tijdens vijf cursusavonden:

  • Huwelijk in Bijbels licht
  • Communicatie
  • Je rugzak: Wat kreeg je van thuis mee?
  • Seksualiteit en gezinsvorming
  • Huisgodsdienst, samen en met jonge kinderen
  • Informeer bij je kerkenraad of deze mooie avonden ook in jullie gemeente gehouden kunnen worden.

Meer informatie en opgave:
CGO
Vluchtheuvel

Cursus Huwelijkstoerusting Langergehuwden

Voor echtparen die langer dan drie jaar getrouwd zijn, is bovengenoemde cursus ook goed bruikbaar. De inhoud van de avonden wordt uiteraard afgestemd op de deelnemers.

Cursus Houd me Vast

Hebben jullie het gevoel dat je uit elkaar gegroeid bent? Of gaat het op zich prima, maar loop je steeds tegen dezelfde hobbels aan? Zou je je huwelijk (en de ander) wel eens een stevige APK-beurt gunnen? Dan gunnen wij je het Houd Me Vast-programma. Samen met je man of vrouw ga je weer op zoek naar de verbinding tussen jullie m.b.v. privé opdrachten. De uitleg wordt in een groep gedaan. Zie voor meer informatie de website van De Vluchtheuvel.

We willen u ook wijzen op Hartelijk Verbonden. ‘Hartelijk Verbonden’ wil zich inzetten voor het huwelijk. Zij organiseren onder andere dagen voor echtparen. Deze dagen zijn preventief, positief met actieve werkvormen op een mooie locatie zodat de sfeer ongedwongen en informeel wordt. Verder hebben zij een lijn voor vrouwen in het huwelijk.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.