Feest

Thema: single

De afgelopen jaren zijn veel van mijn vrienden getrouwd. Inmiddels trouwen de eerste nichtjes en neefjes en is zelfs mijn eigen zusje getrouwd.

De uitnodigingen van vrijgezellenfeestjes en recepties vliegen je om de oren. Afgelopen periode ging het een beetje aan mij knagen. Voor sommigen in mijn omgeving heb ik de afgelopen periode heel wat cadeautjes moeten bedenken en kopen. Nu gaat het mij niet om de cadeautjes. Maar het is mij wel opgevallen dat je als single veel geeft.

Nu kun je geven op veel manieren bekijken. Als het goed is staat daar ook ontvangen tegenover. Maar is dat altijd zo in de positie van een single? Ontvangen staat voor mij ook voor gezien worden. Zien mensen wel écht hoe het soms is voor singles? Voor mij als single? Of wordt er gewoon vanuit gegaan dat je er altijd bent, zonder dat er gezien wordt in welke positie je daar bent. Het valt mij op dat de singles die ik in mijn omgeving ken, niet op een speciale manier aandacht vragen voor zichzelf.

Ik maak graag tijd vrij voor de mensen in mijn nabije omgeving. Ik ontvang ook genoeg liefde om genoeg liefde te kunnen geven.

Het zit hem niet in grote feesten. Het zit hem niet in cadeaus. Het zit hem in dat stukje gezien worden, waar ieder mens behoefte aan heeft. Zie jij de mens om je heen? En dan bedoel ik niet alleen oppervlakkig kijken, maar écht zien.

De Heere Jezus zag de mensen om Hem heen. Ook heel onopvallende mensen. Getrouwde mensen, kinderen, mensen zonder kinderen, mensen met kinderen, singles..

Ellen

Huwelijk & relatie Icon

Huwelijk & relatie

Single of getrouwd, gescheiden of anders geaard, we lopen allemaal aan tegen mooie en moeilijke momenten in ons relationele leven.
Bekijk alle onderwerpen
Huwelijk & relatie Image

Gerelateerde blogs

Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
05 juli 2022

Alleen… Fijn?

Thema: single

De vakantie ligt weer op de loer. Heerlijk! De oplettende lezer weet dat ik vorig jaar van plan was om een activiteit alleen te gaan ondernemen. Voor dit jaar heb ik mij dat weer voorgenomen. Steeds meer ontdek ik dat je het ook alleen heel fijn kunt hebben. Neemt niet weg dat ik natuurlijk nog steeds graag omgeven ben door andere mensen. Trouwens… soms best een uitdaging om dat te benoemen.

Lees meer
Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
23 mei 2022

Hokjes denken

Thema: single
Lees meer