Alleenstaande ouder

Als é é n van de ouders is weggevallen, staat de vader of moeder alleen voor de opvoeding. Steun uit de gemeente is belangrijk.

Je kinderen alleen opvoeden: dat is een zware opgave. Je kunt immers geen vader of moeder tegelijk zijn. Je mist de steun van de ander, het even overleggen, het verdelen van de opvoedingstaken. Alleen opvoeden kan verschillende oorzaken hebben. Bij overlijden van de partner is de vader of moeder de enig overgebleven ouder. Bij een scheiding zijn beide ouders er nog, maar voeden ze hun kinderen niet meer samen op. Ook kan er een situatie zijn waarin een van de ouders ernstige lichamelijke of psychische problemen heeft en (bijna) niet meer kan bijdragen aan de opvoeding.

Toerusting en advies

Forestconsult biedt persoonlijk advies door middel van gesprekken. Een ouder die alleen voor de opvoeding staat, komt dingen tegen waar niet direct een antwoord voor handen is. Het is dan prettig om dit met iemand te bespreken. Forestconsult luistert naar het probleem, overlegt over eventuele mogelijkheden en zoekt mee naar een oplossing.

Literatuur

Artikel naar aanleiding van het boek ‘Als ouder alleen’ (RD)

Gezin met één ouder (Waarheidsvriend)

Activiteiten

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.