Mijn partner heeft…

Lotgenotenbijeenkomsten

voor (h)erkenning bij chronische problematiek van uw man of vrouw.

Als we het hebben over chronische problemen bij één van de twee echtelieden, dan komen we bij heel gevoelige materie. Je kunt je man of vrouw nogal makkelijk verwijten autistisch te zijn als hij of zij je niet begrijpt. Terwijl er misschien heel andere huwelijksproblemen spelen. Aan de andere kant wordt er veel geleden onder mannen en vrouwen, die dagelijks te maken hebben met “ongelijkwaardigheid” in de relatie. Je wilt de schijn naar de buitenwereld zo graag hoog houden. Je wilt je kinderen er niet mee belasten. Maar je kunt opgebrand raken aan je relatie.

Lotgenotencontact

Helpende Handen organiseert diverse lotgenotenbijeenkomsten voor echtgenoten.

Voor leden van de contactgroep Autisme in relatie wordt ieder voorjaar op een werkdag een bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar zo tot steun te zijn. Daarnaast wordt vaak een deskundige uitgenodigd om over een aan autisme verwant onderwerp te spreken. Ook worden er huiskamerbijeenkomsten georganiseerd voor partners van mensen met autisme. Onder deze link kunt u ook literatuurtips vinden over autisme in relatie.

Heeft uw man of vrouw (of familielid) Alzheimer of een andere vorm van dementie? Helpende Handen organiseert bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met dementie. Evenzo voor mantelzorgers van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. (NAH)

Helpende Handen organiseert met enige regelmatig lotgenotenbijeenkomsten voor partners van een man of vrouw met persoonlijkheidsproblematiek zoals bv. narcisme. Zij doen dit onder meer in samenwerking met Praktijk Den Uijl en met Vereniging Een Handreiking, een reformatorische vereniging voor familieleden van psychisch zieken. Houd de site van Helpende Handen in de gaten voor actuele informatie!

Individuele ondersteuning

Voor individuele ondersteuning kunt u terecht bij De Vluchtheuvel. Lees verder via deze link wat de Vluchtheuvel u kan bieden: Persoonlijkheidsproblematiek in relatie.

Of lees verder met dit artikeltje dat in de Terdege verscheen. “Ik ben een vrouw van ongeveer veertig jaar en heb enkele kinderen. Ik ben sinds kort gescheiden, na veel problemen in mijn huwelijk. Mijn ex-man kon zich gewelddadig opstellen in ons gezin. Soms sloeg hij mij en de kinderen. Toen de zaak escaleerde, is hij gearresteerd. Hij heeft van de rechter een straatverbod gekregen en mag niet in onze straat komen. Lees verder onder  hulp bij huiselijk geweld”.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.