Je identiteit als man of vrouw

Je komt als man of vrouw niet pas tot je recht als je bent getrouwd. Toch kun je vragen hebben op dit gebied. Wat betekent man-zijn of vrouw-zijn voor jou?

Een voorstelrondje in een willekeurig gezelschap op je werk. Mensen noemen hun naam en woonplaats, vertellen met wie ze getrouwd zijn en hoeveel kinderen of zelfs kleinkinderen ze hebben en gaan daarna over op de functie die ze bekleden. Als single ben je er aan gewend en toch kan het je een ongemakkelijk gevoel geven. Vertel jij alleen over je functie en moeten anderen maar raden naar je privéleven of je huiselijke situatie? Je bent niet ‘man van’ of ‘vrouw van’, maar wel een geliefde en gewaardeerde zoon, dochter, broer, zus, vriend, vriendin… Maar die informatie wordt niet verwacht.

Onbedoeld zijn er in het sociale verkeer vaak situaties waarin een single het idee kan krijgen dat je pas ten volle man of vrouw bent in relatie tot je wederhelft. Hoe zie jij je identiteit op de juiste – en vooral: op een bijbelse manier?

Man en vrouw in bijbels licht

God schiep de mensen als man of vrouw, met ieder zijn of haar specifieke eigenschappen. Hij gaf mannen en vrouwen ook een eigen opdracht mee. Die opdracht om als man of vrouw een hulp voor de ander te zijn, geldt niet alleen voor het huwelijk. Je hebt als man of vrouw ook een opdracht te vervullen in de maatschappij, in de gemeente en ten opzichte van de mensen om je heen.

Lees het artikel ‘Man en vrouw in bijbels licht’ (RD)

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.