Behoefte aan intimiteit

Elk mens heeft behoefte aan lichamelijke en sociale intimiteit. Hoe geef jij je seksuele gevoelens een plek?

Intimiteit

Het is goed om te beseffen dat intimiteit meer is dan seksualiteit. Intimiteit is nabijheid en vertrouwelijkheid. Het is een intense verbondenheid tussen mensen, waarin je dingen die heel persoonlijk zijn, met elkaar deelt. Behalve het huwelijk zijn er meer relaties waarin intimiteit kan bestaan. Een innige vriendschap, een verbondenheid tussen een ouder en een kind, tussen broers en zussen. Elk mens heeft behoefte aan intimiteit. Aan de geborgenheid van een relatie waarin je in al je kwetsbaarheid jezelf kunt zijn. Als ongehuwde kun je die intimiteit bij je familie of vrienden zoeken. Het gaat niet om veel intieme relaties; één of twee mensen met wie je zo’n relatie hebt, zijn genoeg.

Seksuele verlangens

Naast een behoefte aan intimiteit heb je als ongehuwde man of vrouw ook seksuele verlangens. Seksualiteit is meer dan alleen gemeenschap hebben. Het is het geheel van gedachten en gevoelens dat je als man of vrouw hebt. Het is goed om dit niet weg te stoppen, maar het eerlijk voor jezelf onder ogen te zien. Je bent mens, je bent voluit man of vrouw. Het moeilijke is, dat je dit als ongehuwde niet met iemand kunt delen. Toch moet je wel een manier vinden om hier mee om te gaan.

Lees het artikel ‘Seksuele gevoelens’

Leestip: ‘Passion and purity’ door Elisabeth Elliot. Dit boek van de bekende Amerikaanse zendelinge heeft een heldere en Bijbelse visie op alleen zijn en seksualiteit. De Nederlandse vertaling van het boek, ‘Hartstocht en reinheid’, is alleen tweedehands nog verkrijgbaar.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.