lk ben anders

Homo of lesbisch én de kerk, het lijkt een onmogelijke combinatie. Gelukkig is er meer over te zeggen.

Weet jij het eigenlijk al vanaf je kinderjaren, of worstel je op dit moment met de vraag wat je seksuele voorkeur is? Of misschien ben je al op middelbare leeftijd en heb je je altijd anders gevoeld. En kom je er nu achter dat je jouw homoseksuele gevoelens je leven lang weggedrukt hebt. Wat een moeilijke weg moet je gaan. Juist als christen, in een samenleving die vaak zo anders spreekt dan de Bijbel. Juist als christen, waar je je veroordeeld voelt in de kerk vanwege deze gevoelens.

Strijd niet alleen! Zoek hulp van een hulpverlener om deze gevoelens een plaats te kunnen geven in je leven en in je sociale omgeving. Praat erover met een ambtsdrager waarbij je je veilig voelt. Strijd samen met een maatje, die je vertrouwt en waar je je verhaal kwijt kunt.

Het is goed om te beseffen dat jij meer bent dan jouw seksuele gerichtheid. En dat elke hetero, net als jij, zijn eigen strijd te voeren heeft tegen verleiding.

Verder lezen

Op de website van Stichting Ofra, is de lezing te vinden van Christine Stam-van Gent: Uitkomen voor je anders gericht zijn: noodzaak of provocatie?

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.