U bent hier : Home / Blog

7 June 2019

Bordeelbezoek

Thema: Seksverslaving

20% van de prostitueebezoekers noemt zichzelf christen, bleek enkele jaren geleden uit een onderzoek van CHAP, een organisatie die werkt onder bordeelbezoekers. En volgens een eerder onderzoek van Tot Heil des Volks heeft ruim 10% van de hoerenlopers een kerkelijke achtergrond.

3 June 2019

Sprekend zilver, zwijgend goud

Thema: kind met een beperking

Bij binnenkomst in de hal zie ik het al: afwisselend hangende schouders of heel druk praten en gebaren. ‘Succes juf’ denk ik dan. ‘Het kan weleens een pittig dagje worden met Marike.' Tegen etenstijd komt de juf vragen of Marike bij mij mag eten. Boos stapt ze binnen, rukt de stoel bij de tafel vandaan en ploft neer.

23 May 2019

Collecteren

Thema: Opvoeding

Het is regenachtig en een beetje triest weer. De kinderen zijn vrij vanwege een studiedag. De eerste helft van de morgen hebben de kinderen zich prima vermaakt. Maar de jongens zijn nu duidelijk toe aan wat anders. “Mam, ik verveel me…Weet u nog iets leuks om te doen?"

17 May 2019

Schilders gezocht

Thema: Jeugdwerk

Ik zie ze nog voor me: de gezichten van de kleuters tijdens de Bijbelvertelling. Aan hun gezicht kon je het verloop van het verhaal aflezen: bang, spannend, opgelucht, verbaasd. Tijdens de vertelling waren hun ogen op mij gericht, maar hun innerlijke oog zag iets anders.

10 May 2019

Pastoraat en diversiteit

Thema: Pastoraat

Stilletjes luister ik naar het geëmotioneerde verhaal van de dame die tegenover me zit. Ze oogt radeloos. De vormen, gebruiken, taal en inhoud waar ze in onze gemeente tegenaan loopt, zijn zo anders dan in de Oud Gereformeerde Gemeente waar ze is opgevoed. Hoewel ze toch alweer vele jaren tot onze gemeente behoort, lijken de verwarring en de frustratie daarover niet minder te worden. Samen vormen ze voor haar een steeds groter wordend obstakel om onbevangen de prediking van het Woord te beluisteren.

3 May 2019

Kennismaking

Thema: Opvoeding, kind met beperking

In de komende blogs willen wij iets schrijven over onze zoon, die we in deze blogs Tom noemen. Onze Tom is een jongen met het syndroom van Down. Het is alweer enige tijd geleden dat Tom in ons gezin werd geboren. Kort na zijn geboorte werd ons door de kinderarts verteld dat hij het syndroom van Down had en latere onderzoeken hebben dat ook bevestigd. Iets wat voor ons heel onbekend was, kwam zo onverwachts ons eigen gezin binnen.