Jaloers

Thema: single

Blij vertel ik aan vrienden dat mijn zusje samen met haar vriend een huis heeft gekocht. Wat zijn ze lang opzoek geweest en wat ben ik blij voor ze! Ik laat wat foto's zien en vertel enthousiast dat ik uitkijk naar de bruiloft. Na mijn verhaal is het even stil...

“Daar ben je dan vast jaloers op”, zegt mijn vriendin. Jaloers? Even gaan alle radars draaien vanbinnen. Klink ik jaloers? Ben ik hier inderdaad jaloers op? Het woord jaloers heeft voor mij eigenlijk best wel een negatieve lading.

Ik merk dat ik even niet weet hoe ik moet reageren. Een paar seconden denk ik na. “Nee, ik ben eigenlijk helemaal niet jaloers”, zeg ik. “Ik voel mij juist erg blij dat mijn zusje en haar vriend een huis hebben gekocht en gaan trouwen.” En ik ben dankbaar dat ik zoveel fijne mensen om mij heen heb waar ik van geniet, denk ik er achteraan.

Toch blijft dit gesprek in mijn hoofd zitten. Ben je pas echt gelukkig als je getrouwd bent? Het roept wat frustratie in mij op. Dat is toch niet het doel van dit leven? Het zet mij aan het denken over wat wel het doel is van het leven. Getrouwd of niet, God eren in onze levenswandel, dat is het doel van ons allemaal. Laten we daarvoor ook telkens weer bij Hem terugkomen.

Ellen

Huwelijk & relatie Icon

Huwelijk & relatie

Single of getrouwd, gescheiden of anders geaard, we lopen allemaal aan tegen mooie en moeilijke momenten in ons relationele leven.
Bekijk alle onderwerpen
Huwelijk & relatie Image

Gerelateerde blogs

Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
05 juli 2022

Alleen… Fijn?

Thema: single

De vakantie ligt weer op de loer. Heerlijk! De oplettende lezer weet dat ik vorig jaar van plan was om een activiteit alleen te gaan ondernemen. Voor dit jaar heb ik mij dat weer voorgenomen. Steeds meer ontdek ik dat je het ook alleen heel fijn kunt hebben. Neemt niet weg dat ik natuurlijk nog steeds graag omgeven ben door andere mensen. Trouwens… soms best een uitdaging om dat te benoemen.

Lees meer
Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
23 mei 2022

Hokjes denken

Thema: single
Lees meer