Adviesplein gemeente & gezin.
Je staat er niet alleen voor.

Het ‘Adviesplein gemeente en gezin’ is ontstaan vanuit de Gereformeerde Gemeenten om een overzicht van toerusting, advies en hulp te bieden aan onder andere ambtsdragers, opvoeders en gemeenteleden.

Doelgroep: Leidinggevenden

Gezinshuis en logeerhuis

Als een jongere thuis vastloopt door problemen, is er de mogelijkheid om tijdelijk in een gezins- of leefhuis te verblijven.

Jeugdbeleid

Jeugdbeleid is een bezinning in de gemeente op hoe de zorg voor jongeren vormgegeven kan worden en hoe de gemeente hen kan verbinden met het Woord en de kerk.

Bijbelstudie met jongeren

De Bijbel is het Woord van God en vormt het hart van het jeugdwerk. Daarom organiseert de Jeugdbond een Bijbelstudietraining voor leidinggevenden in het jeugdwerk.

Jeugdwerkers

Leiding geven aan jongeren geeft vreugde en voldoening. Maar het kent ook zijn moeilijke momenten. Daarom ontwikkelde de Jeugdbond de training ‘Verbinden in de praktijk’.

Veilig jeugdwerk

Als er één plek is waar jongeren zich veilig moeten kunnen voelen, is het de kerk wel. Maar helaas is die veiligheid niet vanzelfsprekend. Hoe maak je jeugdwerk veilig?

Seksualiteit en weerbaarheid

Het is belangrijk om onze jongeren niet alleen een bijbels beeld van seksualiteit mee te geven, maar om ze ook weerbaar te maken temidden van de (digitale) wereld, waarin zij zich bevinden.

Autisme bij ambtsdragers

Ongeveer een procent van de Nederlanders heeft een vorm van autisme. Net als bij iedereen kunnen ook ambtsdragers of andere werkers in de kerk autisme hebben – en hun problematiek kan op allerlei manieren gevolgen hebben voor de uitoefening van hun ambt of bediening.

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafden krijgen vaak geen antwoorden op hun vragen over God en de traditie. Lees hier meer achtergronden rondom hoogbegaafdheid.

Mentoraat

Hoe houd je het lijntje vanuit de gemeente met jongeren warm? Dat kan op verschillende manieren. Mentoraat is een middel dat hierbij ingezet kan worden.

Trauma op school

Thema: opvoeding

We bestempelen een minder fijne ervaring soms te makkelijk als traumatisch. Een echt trauma is niet zomaar een buts of een kras, maar een diepe wond. Een wond die ogenschijnlijk genezen is, maar in werkelijkheid alleen maar bedekt is met een dun vliesje. En daardoor op voor ons onverwachte momenten weer open springt.

Onze laatste blogs

Gemeente Gemeente
26 maart 2024

Bijeenkomst ‘Singles in de kerk’

Het thema: ‘Zorgvuldig leven als single’. Aan de orde komen onderwerpen die in het teken staan van: Graag ontvangen we je aanmelding voor deze bijeenkomst via https://www.gergeminfo.nl/agenda/bijeenkomst-voor-singles. Meer informatie is te vinden via de flyer. Voor vragen kun je mailen naar: singlesgergem@gmail.com
Lees meer
Jeugd en opvoeding Jeugd en opvoeding
19 december 2022

Ziezo / Kijkpaspoort

Thema: mensen met een beperking

“Zie je wel: hij kijkt me echt aan!” Of: “Weet je wel zéker dat hij blind is?” Hoe vaak we dat niet gehoord hebben…

Lees meer