Jeugdwerkers

Leiding geven aan jongeren geeft vreugde en voldoening. Maar het kent ook zijn moeilijke momenten. Daarom ontwikkelde de Jeugdbond de training 'Verbinden in de praktijk'.

Leiding geven aan jongeren geeft vreugde en voldoening. Maar het kent ook zijn moeilijke momenten. Regelmatig kan een leidinggevende het gevoel hebben dat hij nog wel wat meer vaardigheden zou willen ontwikkelen. Bijvoorbeeld voor het leiding geven aan een groep of voor het gesprek met jongeren. Daarom ontwikkelde de Jeugdbond de training ‘Verbinden in de praktijk’.

De Jeugdbond wil leidinggevenden in het jeugdwerk, catecheten en kerkenraden toerusten in het begeleiden van jongeren. In de gemeente kan behoefte zijn aan toerusting op diverse thema’ s. In de jeugdwerktraining ‘Verbinden in de praktijk’ kan een gemeente uit het aanbod zelf de thema’ s kiezen waar behoefte aan is. De kracht van de training is hierin gelegen, dat het echt een plaatselijke training is, waar alle leidinggevenden en jeugdwerkers bij betrokken zijn. Of het nu gaat om ‘Grip op je groep’, ‘ Bijbellezen met jongeren’ of ‘Inspirerende werkvormen’, samen werk je aan de thema’ s die voor jullie gemeente belangrijk zijn.

Lees meer over de jeugdwerktraining.

Lees een blog over de jeugdwerktraining.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.