Gezinshuis en logeerhuis

Als een jongere thuis vastloopt door problemen, is er de mogelijkheid om tijdelijk in een gezins- of leefhuis te verblijven.

Als een jongere thuis vastloopt door problemen, is er de mogelijkheid om tijdelijk in een gezins- of leefhuis te verblijven. Sommige gezinshuizen richten zich op kinderen en tieners, andere gezinshuizen richten zich vooral op oudere jongeren. Elk gezinshuis heeft zijn eigen doelgroep en organisatievorm.

Werkgroep Jeugdhulp

De Werkgroep Jeugdhulp van De Vluchtheuvel heeft een database van reformatorische pleeggezinnen. Ook komen zij graag in contact met christelijke gezinshuizen, zodat zij mensen door kunnen verwijzen. Hebt u vragen of interesse, neem dan contact op met de Werkgroep Jeugdhulp.

Informatieavond over gezinshuizen

Het Platform Jeugdhulpverlening komt graag in contact met (pleeg)ouders die zich willen oriënteren op het starten van een gezinshuis met een reformatorische identiteit.

Christelijke opvang jeugd

Als een kind of jongere niet meer thuis kan wonen wordt er gezocht naar een ander thuis. Ouders en kinderen met een christelijke achtergrond vinden het daarbij belangrijk dat hun kind opgroeit in een christelijke omgeving. De website www.christelijkeopvangjeugd.nl brengt verschillende christelijke opvangvoorzieningen in beeld, met de mogelijkheden van een korte periode tot een langdurig verblijf. Van lichte begeleiding tot zeer intensief. www.christelijkeopvangjeugd.nl is een initiatief van DMZ.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.