Kerkelijke contactpersonen

In veel gemeenten wordt thuishulp geboden aan mensen die dit (tijdelijk) nodig hebben. Kerkelijke contactpersonen coördineren deze hulp.

In veel gemeenten wordt hulp geboden aan mensen die dit (tijdelijk) nodig hebben. Een gezin waar ziekte of verlies gekomen is, mensen die te maken hebben met een beperking, ouderdom, of een andere reden waarom mensen kortere of langere tijd hulp nodig hebben. Het is goed om als gemeente elkaar te steunen. Ieder mens is kwetsbaar en heeft zijn moeilijke momenten. Iedereen kan te maken krijgen met ziekte, verlies of andere ingrijpende omstandigheden.

Vaak wordt kerkelijke thuishulp gecoördineerd door een groepje mensen met een contactpersoon. Er zijn verschillende organisaties waar contactpersonen of kerkenraden terecht kunnen voor professioneel advies.

Mensen met een beperking

Helpende Handen heeft in elke gemeente een contactpersoon, die in de eigen gemeente actief is voor mensen met een beperking. De contactpersoon is de schakel tussen de betreffende persoon of het gezin, de kerkenraad en Helpende Handen. Het werk van de contactpersoon is laagdrempelig en informeel: gewoon er zijn, een gesprek bij een kopje koffie over hoe het gaat. Er kunnen ook wensen of behoeften zijn, die de contactpersoon doorgeeft aan de kerkenraad.

Lees meer over de taken van een contactpersoon en wat Helpende Handen kan bieden.

Kerkelijke thuishulp

Door de ontwikkelingen in de maatschappij spelen de familie, vrienden en (kerkelijke) vrijwilligers een steeds grotere rol bij het bieden van hulp als dat nodig is. In veel gemeenten is een kerkelijke thuishulpgroep actief. De Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) helpt gemeenten bij het opzetten van zo’n thuishulpgroep en geeft scholing en advies aan de mensen die hierbij betrokken zijn.

Lees meer over kerkelijke thuishulpgroepen en het aanbod van de NPV.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.