28 February 2022

Keuzestress

Thema: opvoeding

14 February 2022

Leeg-hoofd

Thema: persoonlijk

Een wit, leeg scherm staart me aan. De deadline nadert. En het scherm blijft maar leeg. De cursor knippert ongeduldig, terwijl ik m’n ogen afwend van het scherm en in de vlammen van het haardvuur staar. Hopend op enige inspiratie van hun kant. Een drukke dag ligt achter me: kinderen naar school brengen, regeldingen, een werkdag als psy, intervisie in de avonduren, kinderen naar catechisatie en tussendoor nog wat sociale appjes. Genoeg inspiratie zou je zeggen, maar nee, er wil maar niets opborrelen.

7 February 2022

Verwend

Thema: Jongerenpastoraat

24 January 2022

Verbinding

Thema: single

Alweer een tijdje werk ik helemaal thuis in verband met de Covid maatregelen. Het valt mij soms zwaar. De hele dag in hetzelfde appartement, geen gezellige stemmen van collega’s om je heen. En toch heeft mij deze periode ook stilgezet. Ik heb nieuwe dingen geleerd. Ik heb geleerd om meer initiatief te nemen om toch contact te hebben met mensen. Even een berichtje ‘kan ik vanavond even een bakkie komen doen?’.

31 December 2021

De eindejaarsverhuizing

Thema: persoonlijk

De tranen liepen over onze wangen. Voor de laatste maal sloten we ons geliefde kleine huisje af. Mijn moeder en ik reden Haarlem uit en werden toepasselijk begeleid door het Haarlemse klokkengeluid van de Damiaatjes. Het geluid wat voor mij het ultieme Haarlemse gevoel teweeg bracht. De verhuizing naar Heemstede op mijn vijftiende was een grote stap. Hij ging gepaard met veel weerstand.   

21 December 2021

Verwarring

Thema: pleegzorg

Ik ben in verwarring. Er gaan allerlei gedachten door mijn hoofd, maar ook mijn hart spreekt. Ik word heen en weer geslingerd van het één naar het ander.