Blijf toch een paar dagen!

Thema: opvoeding

“Ik heb mijn neef aan de telefoon: kunnen we volgende week hun vrienden uit Zwitserland onderdak bieden? Mijn neef moet al hun internationale contacten ergens onderbrengen voor hun huwelijk. Kan wel toch?” vraagt mijn ega enthousiast om het hoekje van de deur…

“Volgende week???!”, is mijn eerste reactie. ”Dat is een paar dagen voor onze vakantie en voor de bruiloft waar we daggast zijn!”

In mijn hoofd gaat in vliegende vaart een reorganisatie van start: activiteiten skippen, een aantal schoonmaakklussen erbij en dan zeggen we “prima” tegen onze neef. Van harte welkom!

Het hele gezin verheugt zich op hun komst. Onze slaapkamer wordt versierd met kunstig opgevouwen handdoeken, waterkan en glazen, een beer in bed en briefjes in diverse talen om vooral te laten weten hoe welkom ze zijn.

We eten uitgebreid Mexicaans met elkaar, ze proberen de pijl en boog van de jongens uit en laten het hele gezin foto ’s zien van hun leven. We praten meerdere keren tot diep in de nacht met hen. Dit echtpaar heeft een intercultureel huwelijk, 20 jaar zendingservaring en ze vertellen ons over de beproevingen, strijd, maar ook over wonderlijke gebedsverhoringen en de gemeenschap der heiligen wereldwijd.

Ik moet denken aan de tekst: ‘Vergeet de herbergzaamheid niet; want hierdoor hebben sommigen onwetend engelen geherbergd’ (Heb.13:2). Dit is zo ’n situatie, bedenk ik.

Ik moet alle gelegenheden om mensen te laten logeren met beide handen aangrijpen. Het komt altijd goed. Hoe druk het ook is.

Je leert improviseren, de kinderen genieten van mensen over de vloer en hoe vaak is het ons al tot grote zegen geweest!

Mathalie de Wildt

Jeugd en opvoeding Icon

Jeugd en opvoeding

Opvoeden hoef je niet alleen te doen. Bekijk ons aanbod van toerusting, advies en boeiende artikelen voor opvoeders.
Bekijk alle onderwerpen
Jeugd en opvoeding Image

Gerelateerde blogs

Jeugd en opvoeding Jeugd en opvoeding
19 december 2022

Ziezo / Kijkpaspoort

Thema: mensen met een beperking

“Zie je wel: hij kijkt me echt aan!” Of: “Weet je wel zéker dat hij blind is?” Hoe vaak we dat niet gehoord hebben…

Lees meer
Jeugd en opvoeding Jeugd en opvoeding
21 november 2022

Uit mijn buik

Thema: pleegzorg

Het is tijd om naar bed te gaan. We lopen de trap op. Op de overloop hurk ik neer om Rosalie te helpen met uitkleden. Ineens rent ze op me af, omhelst me, nestelt zich op mijn schoot en zegt: ‘ik wilde dat ik in mama’s buik zat, dan was ik altijd heel dicht bij mama en papa.’

Lees meer