U bent hier : Home / Blog

19 July 2019

Dromen

Thema: vakantie, persoonlijk

Het is (bijna) vakantietijd. Dromen over zon, zee en strand. Dromen over mooie wandelingen. Dromen over een flinke mountainbiketocht. Of dromen over dat leuke plekje op de camping. Herkenbaar?

12 July 2019

Een laatste kerkenraadsvergadering

Thema: jeugdbeleid

Mijn hart, o Hemelmajesteit, is tot Uw dienst en lof bereid!' Samen openen we de avond door deze psalm met elkaar te zingen. Ondanks de warmte is het goed toeven in de consistorie van de Gereformeerde Gemeente te Houten. Deze avond is speciaal door de kerkenraad van Houten georganiseerd en heeft als thema: ‘Hoe houden we onze jongeren bij de kerk?’

4 July 2019

Geen vanzelfsprekendheid

Thema: Pleegzorg

Voor veel ouders misschien een heel vanzelfsprekend moment. Voor ons weer een bijzondere gebeurtenis.

27 June 2019

Hoe houd je het leefbaar?

Thema: Opvoeding. Kind met autisme

Welkom bij onze tweede blog. De vorige keer zijn we gestopt bij de vraag: hoe kan je omgaan met autisme? Hoe houd je het leefbaar met elkaar in een gezin? Voor je gevoel is het soms meer overleven. ‘Een ontdekkingstocht’ noemden we het de vorige keer. En zo hebben we het ook ervaren. Op die tocht gingen we ontdekken dat structuur en duidelijkheid heel belangrijk zijn.

18 June 2019

Ik hoor de stilte

Thema Persoonlijk

Gisteravond viel het me weer eens op. Een mannenensemble vulde met fors stemgeluid een oude kerk. Tijdens het eerste nummer dat gezongen werd, viel vooral hun volume op: prachtig! Bij het tweede nummer viel me vooral de gelijkenis met het eerste nummer op: gematigd tempo en weinig variatie in stemgebruik. Het derde nummer maakte het geheel saai. En ik was niet de enige… om me heen klonk enig geroezemoes. Telefoons kwamen uit de tassen.

14 June 2019

Sleutel

Thema: jeugdwerk

Zoekend rijd ik door een klein dorpje in Zeeland. Ik ben op weg naar een gemeente voor een jeugdwerkoverleg. Ik kom bij de kerk aan. Motor uit, deur open… Ik groet een leidinggevende die ook net aankomt. Dan voel ik dat er iets mis is. Ik kijk naar mijn handen. Daar ligt mijn autosleutel… In twee stukken.