Blog

U bent hier : Home / Blog

14 November 2019

Geen tijd

Thema: jeugdwerk

Gek is dat eigenlijk. Ik heb altijd weinig tijd. Ik plan mijn agenda zo in, dat alle afspraken precies passen. En als iemand vraagt: "Joh, kan jij van de week afspreken", dan luidt het antwoord: "Ik zal eens kijken of ik nog een gaatje in mijn agenda heb". Herken je dat ook?

8 November 2019

Geloof en hoop

Thema: persoonlijk

Hij zit tegenover me. Een 29-jarige jongeman uit Somalië. Donkere huidskleur, baardje, een pet op zijn hoofd. Zijn jas houdt hij tijdens de gesprekken aan. Eronder draagt hij een blauwe trui en - zoals altijd- zijn joggingsbroek. Hij kijkt me aan met zijn diepbruine, indringende, maar ook vriendelijke ogen.

1 November 2019

Wat is het doel van mijn leven, meneer?

Thema: jongerenpastoraat

Het is wat later op de avond als ik mijn schoolmail controleer. Een bericht van een anonieme jongere trekt mijn aandacht.

25 October 2019

Verjaardag

Thema: Pleegzorg

Vandaag is het feest. Onze pleegzoon is jarig. Wat heeft hij naar deze dag uitgezien. Gisteren maakten we samen een mooie taart. Vanmorgen vroeg stond hij al naast ons bed: "mam, ik ben jarig vandaag!" Hij geniet van alle dingen op deze dag: slingers, cadeautjes, taart en visite. Wat zijn we dankbaar dat we deze dag met hem mogen beleven. Onze gedachten gaan deze dag ook uit naar zijn biologische ouders.

18 October 2019

Van overleven naar leven met elkaar

Thema: Opvoeding. Kind met autisme

Welkom bij onze derde blog. We willen graag nog iets delen over onze cursus die we gevolgd hebben bij ‘geef me de vijf.’ Geef me de vijf is een unieke methodiek die antwoord gaf op onze vragen rondom autisme en ons echt verder heeft geholpen. Het is ontwikkeld door autisme-deskundige Colette de Bruin. Door haar ervaring als pleegouder en professional heeft zij alle facetten van autisme gezien. Haar aanpak heeft ze opgeschreven in een boek waar inmiddels bijna 100.000 exemplaren van zijn verkocht. Daarvoor verwijzen wij u naar de website www.geefmedevijf.nl

15 October 2019

De kerk verlaten... alstublieft niet

Thema: jongeren en de gemeente

Kerkverlating, een onderwerp dat ongetwijfeld met regelmaat terugkomt op de agenda van kerkenraadsvergaderingen. Punt van grote zorg. Toch signaleren we ook een andere kant. Met regelmaat ontmoeten we ook jongeren met een grote betrokkenheid op Gods Woord en dienst.