13 February 2020

CITO op het SBO

Thema: opvoeding

Het neigt enigszins naar een haat – liefdeverhouding tussen CITO en mij. Meten is weten. Daar valt weinig tegen in te brengen. En je wilt toch dat een kind zich ontwikkelt. Dat je in ieder geval een groei ziet ten opzichte van zichzelf.

6 February 2020

Opinietinnitus

Thema: pastoraat

Wat een vondst van Volkskrant-columnist Frank Heinen, zo net na de aanvang van een nieuw decennium! Opinietinnitus. Een heel nieuw, zelfbedacht woord om aan te geven dat we zo langzamerhand horendol worden van alle oppervlakkige meninkjes en onsamenhangende opinies die we elke dag weer over ons uitgestort krijgen. Tinnitus is de medische term voor oorsuizen. Zo'n zeurende fluittoon kan mensen werkelijk tot wanhoop drijven.

30 January 2020

Weet dat Ik God ben

Thema: jeugdwerk

Natuurbranden en een dreigende wereldbrand Dat is wat het nieuws aan het begin van een nieuw decennium domineert. Dit is geen veilige wereld. Dat is natuurlijk geen nieuws, maar op één of andere manier wanen we ons heel vaak veilig in de schijnveiligheid van onze eigen wereld.

23 January 2020

Hoe een droom die uitkomt tot fundamenteel inzicht leidt

Thema: single

Als kind en puber kon ik andere mensen en hun leefsituaties bewonderen. Een vriendinnetje had zo’n leuke tuin om in te spelen, klasgenoten hadden heel jonge ouders, medeleerlingen deden niets voor school en haalden toch hoge cijfers.

16 January 2020

"Had ik die foto maar nooit verstuurd..."

Thema: persoonlijk

Het begon allemaal onschuldig, vertelt Femke me.

9 January 2020

Ik mis je

Thema: jeugdwerk

Een poosje geleden werd ik weer met mijn neus op de feiten gedrukt. Een harde les, maar een les die ik graag door wil geven. Het is een les voor elke leidinggevende, maar vooral voor elk gemeentelid.