2 April 2020

Wil je een knuffel?

Thema: persoonlijk

De coronacrisis. Een virus wat zich verspreidt van China tot Amerika. Waar iedereen in zijn dagelijks leven mee geconfronteerd wordt, van jong tot oud. Waar niemand omheen kan. Het besef van deze realiteit dringt tot steeds meer mensen door. Eerst was het 'een virus ergens in China', inmiddels is het een virus in jouw huis of in dat van iemand om de hoek. Met ingrijpende gevolgen. Natuurlijk voor het werk, voor kinderen, voor ouders die ineens allerlei creatieve oplossingen moeten bedenken. Maar ook voor ons gevoel.

26 March 2020

Uit bed

Thema: pleegzorg

De kinderen liggen op bed. Het is stil boven. Ik pak nog wat werk om te gaan doen.

19 March 2020

Herderszorg

Thema: pastoraat

Het is Christus Zelf, Die het herdersambt op de schouders van Petrus legt. Na een drievoudige verloochening is hij door Christus met een drievoudige roeping geroepen om de lammeren en schapen te hoeden en te weiden (Johannes 21). Christus spreekt over Mijn lammeren en Mijn schapen. De kudde is eigendom van de overste Herder (1 Petrus 5:4). De herders staan in dienst van de goede en overste Herder. Christus Zelf roept herders tot het herdersambt (predikant en ouderling). Als de goede Herder - de 'Pastor bonus' - geeft Hij het voorbeeld van pastoraat. Pastoraat zou je kunnen vertalen als 'herderlijke zorg'. Ieder die tot pastoraat geroepen wordt, mag in de sporen van de goede Herder gaan.

12 March 2020

Smartphone

Thema: autisme

Welkom bij onze vierde en tevens onze laatste blog over Tom.

5 March 2020

Loslaten

Thema: persoonlijk

Platliggend op een ziekenhuisbed in een eenpersoonskamertje vol toeters en bellen. Gisteren nog zelf het ziekenhuis ingelopen en nu haast niet meer mogen bewegen. Niet zelf naar de wc, niet zelf kunnen eten, niet zelf kunnen drinken... Afhankelijk van de zorg van anderen. Alleen met je eigen gedachten.

27 February 2020

Logees

Thema: opvoeding

Ons huis is op dit moment omgetoverd in een omgeving zoals alleen kinderen dat kunnen organiseren: de kamer bezaaid met kapla, poppenspullen, strijkkralen en spelletjes. Een verdieping hoger baan ik me een weg door de lego, boekjes, zaklampen en nog een heleboel dingen zoals knikkers, stenen en knuffels. Boven zijn alle kamers volgebouwd met matrassen en luchtbedden. Op dit moment hebben we drie logees. Morgen komen er weer vijf anderen voor in de plaats.