Adviesplein gemeente & gezin.
Je staat er niet alleen voor.

Het ‘Adviesplein gemeente en gezin’ is ontstaan vanuit de Gereformeerde Gemeenten om een overzicht van toerusting, advies en hulp te bieden aan onder andere ambtsdragers, opvoeders en gemeenteleden.

Doelgroep: Ambtsdragers

CGO Hbo (losse modules)

De keuzemodules Pastoraat zijn onderdeel van leerjaar 2 en 3 uit bovengenoemde PW-opleiding. Onderstaande keuzemodules zijn ook te volgen voor ambtsdragers, jeugdleiders, pabostudenten etc. Hieronder vind u een korte samenvatting van de inhoud van de los te volgen modules.

Seksueel misbruik

#MeToo. Miljoenen mensen deden in 2017 wereldwijd hun verhaal. Helaas gaat seksueel misbruik ook de reformatorische gezindte niet voorbij.

Identiteit refo jongeren

Jongeren stellen weinig kritische vragen over het christelijk geloof, stelt Elsbeth Visser-Vogel. Ze deed vanuit Driestar educatief onderzoek voor het lectoraat Vorming vanuit de Bron van het Hoornbeeck College.

Gastopvang

Soms is het goed dat een kind een poosje weg is uit het gezin. Tijdelijke gastopvang in een gezin kan een oplossing bieden.

Gezinshuis en logeerhuis

Als een jongere thuis vastloopt door problemen, is er de mogelijkheid om tijdelijk in een gezins- of leefhuis te verblijven.

Jongeren en catechese

De catechese is een van de meest wezenlijke taken die een kerk ten opzichte van haar jongeren heeft. De CGO biedt daarom een toerustingscursus voor catecheten aan.

Jeugdbeleid

Jeugdbeleid is een bezinning in de gemeente op hoe de zorg voor jongeren vormgegeven kan worden en hoe de gemeente hen kan verbinden met het Woord en de kerk.

Autisme bij ambtsdragers

Ongeveer een procent van de Nederlanders heeft een vorm van autisme. Net als bij iedereen kunnen ook ambtsdragers of andere werkers in de kerk autisme hebben – en hun problematiek kan op allerlei manieren gevolgen hebben voor de uitoefening van hun ambt of bediening.

Bijbelstudie met jongeren

De Bijbel is het Woord van God en vormt het hart van het jeugdwerk. Daarom organiseert de Jeugdbond een Bijbelstudietraining voor leidinggevenden in het jeugdwerk.

Veilig jeugdwerk

Als er één plek is waar jongeren zich veilig moeten kunnen voelen, is het de kerk wel. Maar helaas is die veiligheid niet vanzelfsprekend. Hoe maak je jeugdwerk veilig?

Onze laatste blogs

Gemeente Gemeente
26 maart 2024

Bijeenkomst ‘Singles in de kerk’

Het thema: ‘Zorgvuldig leven als single’. Aan de orde komen onderwerpen die in het teken staan van: Graag ontvangen we je aanmelding voor deze bijeenkomst via https://www.gergeminfo.nl/agenda/bijeenkomst-voor-singles. Meer informatie is te vinden via de flyer. Voor vragen kun je mailen naar: singlesgergem@gmail.com
Lees meer
Jeugd en opvoeding Jeugd en opvoeding
19 december 2022

Ziezo / Kijkpaspoort

Thema: mensen met een beperking

“Zie je wel: hij kijkt me echt aan!” Of: “Weet je wel zéker dat hij blind is?” Hoe vaak we dat niet gehoord hebben…

Lees meer