Wilt U mij weer jaloers maken?

Thema: jongerenpastoraat
Soms krijg je de indruk dat er geen goed zicht is op het leven van jongeren. Menigmaal hoor je ambtsdragers zeggen: "Waar is de genade van de oude tijd gebleven?" Het komt mij vaak voor alsof er dan bedoeld wordt dat de Heere niet meer werkt. Meestal wijzen die ambtsdragers dan naar de jongeren. Laat ik dan ter bemoediging iets delen. Kort geleden kreeg ik van een jongere onderstaand bericht. Het was een fragment uit haar dagboekje. "U moet er maar niet teveel van denken hoor", zo reageerde ze achteraf. Maar de teerheid in deze woorden spreekt vanzelf.

24 november 2019

“Lieve Heere, morgen wordt het avondmaal gevierd in de kerk. Tot Uw gedachtenis, tot Uw eer. Alstublieft, wilt U nieuwe mensen aan de tafel laten komen. Door U gekend en geleid? Zodat het voor iedereen zichtbaar is dat U nog steeds in onze gemeente werkt, ondanks onszelf? Wilt U daar Zelf in het midden zijn, mag dat vanuit de bank ook te zien zijn? En wilt U Uw kinderen bemoedigen, aansterken, toerusten? Wilt U hun honger wegnemen en hun dorst lessen? Doe hen een ogenblik rusten aan Uw hart, in Uw schoot. Mogen ze een licht zijn, hét licht verspreiden in deze donkere wereld? Wilt U ook mij weer eens jaloers maken op die mensen? Wilt U de vlam van het verlangen weer in mijn hart ontsteken; want ik heb het uitgeblazen, uitgedoofd. Mag het een dienst zijn die echt tot Uw eer is! Lok, trek, ja sleur al Uw kinderen uit de banken, om Uw glorie te verkondigen. Doe hen nooit meer zien op zichzelf, maar op Jezus de Gekruisigde. O, en het gaat al jaren zo dat ik hoop dat papa en mama ook opstaan. Maar ze kleven aan de bank, verroeren zich niet. Alstublieft kneed hen tot Uw eer. Ik wil ook zo graag ouders als levende voorbeelden.

… O, en wilt U de satan buiten de kerkdeuren houden. Hij valt zo vaak die kleingelovigen aan. Hij brengt die twijfelaars aan het wankelen. Heere, bouw Uw koninkrijk!”

24 november 2019

“Heere! Wat doet U! U verhoort mijn gebed voor mijn ogen. Mama ging aan het avondmaal. Heere, duizendmaal, miljoenmaal, triljoenmaal dank!” Zullen we ook deze jongeren niet vergeten? ‘Het zaad zal Hem dienen!’

Jeroen Kriekaard

Gemeente Icon

Gemeente

Ambtsdragers, jeugdwerkleiders en gemeenteleden hebben allerlei taken in de gemeente. We bieden u graag de informatie en toerusting die u nodig hebt.
Bekijk alle onderwerpen
Gemeente Image

Gerelateerde blogs

Gemeente Gemeente
26 maart 2024

Bijeenkomst ‘Singles in de kerk’

Het thema: ‘Zorgvuldig leven als single’. Aan de orde komen onderwerpen die in het teken staan van: Graag ontvangen we je aanmelding voor deze bijeenkomst via https://www.gergeminfo.nl/agenda/bijeenkomst-voor-singles. Meer informatie is te vinden via de flyer. Voor vragen kun je mailen naar: singlesgergem@gmail.com
Lees meer
Gemeente Gemeente
09 september 2022

Speuren

Thema: jongerenpastoraat

Op de een of andere manier had ik toch een beetje een knoop in mijn maag toen we afgelopen vakantie vanaf de luchthaven naar ons vakantiehuisje reden. Het was bijna te mooi om waar te zijn. De foto’s van ons vakantiehuisje zagen er zo mooi uit. Vooral het uitzicht was fenomenaal. En dat voor een betrekkelijk lage prijs. Maar ja, foto’s kunnen een heel vertekend beeld opleveren. Die worden altijd uit de mooiste hoek gemaakt. Stel je voor dat het soort van oplichters zijn en dat het huisje helemaal niet bestaat.

Lees meer