Mee-eten

Het is kwart over vijf 's middags als ik de straat van mijn oom en tante in rijd. Een klein toetertje en mijn neefje komt al aanrennen. Hij springt in de auto: "wat gaan we eten?" "Dat mag jij kiezen", zeg ik. Hij kijkt me aan: "oei... dat vind ik juist zo moeilijk." "Zullen we dan een paar dingen bedenken waar je uit kunt kiezen?" Ondertussen rijden we de straat uit. "Wat een geluk heb ik hé", zegt hij en hij kijkt een beetje schuin mijn kant op. "Waarmee?", vraag ik. "Dat jij zo dichtbij woont!" Ik glimlach. "En weet je? Ik heb ook zo'n geluk." Hij lacht: "omdat ik dicht bij jou woon zeker?" Ja!

Terwijl ik de stad doorrijd onderweg naar de supermarkt denk ik nog wat na: zou hij ook nog zo graag bij zijn nicht eten als hij zestien is? Nu nog maar niet over nadenken, hij is tien jaar en geniet er enorm van. En niet alleen hij! Ik ben dankbaar dat ik ooms, tantes en vrienden heb met kinderen, die ook nog eens in de buurt wonen.

Een poosje geleden vroeg een vriendin het nog aan mij: “vind je het niet moeilijk om vaak bij jonge gezinnen over de vloer te komen?” Ik had er eigenlijk nog nooit zo over nagedacht. Moeilijk? Nee, ik denk dat ik er vooral van geniet. Zou ik het durven zeggen als ik het wel moeilijk vind, schiet het door mijn hoofd? Ja, ik zou het zeggen, tegen een vriendin die ook single is. Wat is het fijn om ook met iemand te kunnen delen wat er in je hart leeft. Maar vooral: wat is het fijn om wat liefde uit je hart uit te kunnen delen. In mijn geval aan nichtjes en neefjes. En… juist zij vullen mijn hart weer met  nieuwe liefde!

Ellen

Huwelijk & relatie Icon

Huwelijk & relatie

Single of getrouwd, gescheiden of anders geaard, we lopen allemaal aan tegen mooie en moeilijke momenten in ons relationele leven.
Bekijk alle onderwerpen
Huwelijk & relatie Image

Gerelateerde blogs

Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
05 juli 2022

Alleen… Fijn?

Thema: single

De vakantie ligt weer op de loer. Heerlijk! De oplettende lezer weet dat ik vorig jaar van plan was om een activiteit alleen te gaan ondernemen. Voor dit jaar heb ik mij dat weer voorgenomen. Steeds meer ontdek ik dat je het ook alleen heel fijn kunt hebben. Neemt niet weg dat ik natuurlijk nog steeds graag omgeven ben door andere mensen. Trouwens… soms best een uitdaging om dat te benoemen.

Lees meer
Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
23 mei 2022

Hokjes denken

Thema: single
Lees meer