Het zwaarste verlies
Een kind is het liefste dat je hebt. Dat je het kunt verliezen is een angstaanjagende gedachte. Voor velen is het echter ook een schokkende werkelijkheid. Hoe moet je verder leven als je kind eerder sterft dan jij? Het verdriet neemt de jaren na het overlijden verschillende vormen aan. Een belangrijke vraag voor christenouders is de vraag naar de eeuwige bestemming van hun kind. Velen worden op dit punt gekweld door onzekerheid. Vaak blijken man en vrouw hun verdriet op een andere manier te verwerken. Het blijkt helend om deze ervaringen en gevoelens te delen met mensen die hetzelfde doormaken als jij.
Jong gestorven kinderen
De stichting In de Knop Gebroken is opgericht voor ouders van jong gestorven kinderen. Door deze reformatorische vereniging voor ouders bij wie tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte kind(eren) zijn overleden, worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. Ook kunt u op deze site veel informatie en literatuurtips vinden over dit onderwerp.
Gestorven kinderen
Voor kinderen die ouder waren toen ze stierven, soms in de kracht van hun leven, is er ook de stichting ‘Naamloos verdriet’. Er blijkt ook hier behoefte om samen deze ingrijpende gebeurtenis te kunnen delen. Meer informatie kunt u vinden op hun website.
Rouw en je omgeving
Het volgende informatieve artikel over rouwverwerking omschrijft de verschillende fases van rouw, maar heeft ook aandacht voor de beleving van anderen in je omgeving. Denk daarbij aan broertjes/zusjes, maar ook aan grootouders.