In het spoor van de meester

Thema: toerusting jongeren

De twaalf discipelen van de Heere Jezus waren veel jonger dan wij vaak denken. Juist daarom is dat wat de Bijbel over hen vertelt leerzaam voor christelijke jongeren.

Jezus vormt hen. Zij worden niet getraind om sterke mannen te worden, maar zij leren juist waarin zij klein zijn en hun Meester groot is.

Alle Evangeliën schrijven over de aanstelling van de twaalf. Ze doen dat allemaal van verschillende invalshoeken. Het is heel mooi om te ontdekken wat de evangeliën schrijven over de discipelen.

Jeugdwerkadviseur Dirk-Jan Nijsink gaat in zijn blog in op de toerusting van jongeren en het volgen van de Heere Jezus. Lees de blog

Gemeente Icon

Gemeente

Ambtsdragers, jeugdwerkleiders en gemeenteleden hebben allerlei taken in de gemeente. We bieden u graag de informatie en toerusting die u nodig hebt.
Bekijk alle onderwerpen
Gemeente Image

Gerelateerde blogs

Gemeente Gemeente
22 juni 2024

Vul de overal tastbare leegte met hoopvolle verhalen

”Praatjes vullen geen gaatjes”, zegt iedereen die van aanpakken houdt. Niet kletsen maar gewoon aan de slag gaan. Er is immers meer dan genoeg te doen. Toch zijn er verhalen die de overal in de maatschappij tastbare leegte kunnen vullen. In onvoorstelbaar korte tijd is de wereld onherkenbaar veranderd. We leven in een samenleving die […]
Lees meer
Gemeente Gemeente
13 mei 2024

Nieuw dagboek voor kinderen die van duidelijkheid houden

Lees meer