Geen vanzelfsprekendheid

Thema: Pleegzorg

Voor veel ouders misschien een heel vanzelfsprekend moment. Voor ons weer een bijzondere gebeurtenis.

De school van onze oudste pleegzoon organiseert een paasviering. De kinderen hebben in de klas veel geoefend. Ook thuis hebben we al heel veel keren de liederen gehoord. En nu komen we in de kerk. We brengen onze pleegzoon bij zijn juf. Uiteraard moet hij zijn nette kleding even aan de juf showen. Nog een paar keer zwaaien naar papa en mama en dan begint de viering. Wat is het goed om hier met elkaar stil te staan bij de opstanding van de Heere Jezus. Er wordt gezongen, we luisteren naar de vertelling.

Dan is de groep van onze zoon aan de beurt. Daar staat hij tussen al de andere kinderen. Het ziet er zo heel gewoon uit. En toch is het zo bijzonder. Onze gedachten gaan terug naar de plaats waar hij vandaan komt. Zo’n totaal andere omgeving dan waar hij nu mag zijn. En nu staat hij hier. Wat een groot voorrecht dat hij nu hier mag zijn. Wat zijn Gods wegen wonderlijk. Vol overgave zingt hij mee dat Jezus leeft!

Een pleegmoeder

Jeugd en opvoeding Icon

Jeugd en opvoeding

Opvoeden hoef je niet alleen te doen. Bekijk ons aanbod van toerusting, advies en boeiende artikelen voor opvoeders.
Bekijk alle onderwerpen
Jeugd en opvoeding Image

Gerelateerde blogs

Jeugd en opvoeding Jeugd en opvoeding
19 december 2022

Ziezo / Kijkpaspoort

Thema: mensen met een beperking

“Zie je wel: hij kijkt me echt aan!” Of: “Weet je wel zéker dat hij blind is?” Hoe vaak we dat niet gehoord hebben…

Lees meer
Jeugd en opvoeding Jeugd en opvoeding
21 november 2022

Uit mijn buik

Thema: pleegzorg

Het is tijd om naar bed te gaan. We lopen de trap op. Op de overloop hurk ik neer om Rosalie te helpen met uitkleden. Ineens rent ze op me af, omhelst me, nestelt zich op mijn schoot en zegt: ‘ik wilde dat ik in mama’s buik zat, dan was ik altijd heel dicht bij mama en papa.’

Lees meer