Een vraag

Thema: kinderloosheid

Tijdens een fietstocht beland ik bij een collega in de tuin. We praten wat en als onderwijsmensen gaat het al snel over kinderen en opvoeding en alles wat er bij komt kijken. Zo ook deze keer. We raken in gesprek over pubers, het geloof en de Bijbel.

“Als je daar over gaat praten als ze twaalf zijn, ben je echt te laat. Ken je het boek van Waterink? Die heeft daar een prachtig boek over geschreven:  ‘Aan moeders hand tot Jezus.”

“Je mag het wel lenen hoor”. Terwijl hij naar binnen loopt, vraag ik me af of het ergens in hem opkomt dat ik geen moeder ben…. Ik weet het niet èn ik besluit dat maar zo te laten. Ik bedank hem hartelijk voor het boek en stap weer op mijn fiets. Thuis leg ik het boek in de kast. Ik ben namelijk nog met mezelf in discussie. Had ik hem er nou op moeten wijzen dat dit boek voor mij niet van toepassing is? Maar toch blijft de inhoud trekken, juist deze collega heeft me al vaker op prachtige boeken gewezen.

Ik overwin mijn weerstand en lees. En niet één hoofdstuk, nee, in één adem lees ik het uit. En voel pijn en verdriet, want nee, ik ben geen moeder!

De fietstocht is inmiddels al jaren geleden, nog steeds ben ik geen moeder en toch kwam dit gesprek in een zomervakantie weer in mijn gedachten en liet het me niet los. Die zomer overleed op jonge leeftijd één van mijn tantezeggertjes na de geboorte van haar eerste kindje. Veel herinneringen heb ik aan haar. Ik heb haar een aantal jaren in de klas gehad, in de jaren daarna hebben we uren gewandeld, liters thee gedronken en veel gesprekken gevoerd. Beiden hadden we passie voor mensen in nood, beiden volgden we deels dezelfde opleiding. Op de leeftijd van 23 jaar heeft de Heere haar weggenomen.

En opeens is daar een vraag…. Aan tantes hand tot Jezus?

Gerda van Es-Noorloos

Huwelijk & relatie Icon

Huwelijk & relatie

Single of getrouwd, gescheiden of anders geaard, we lopen allemaal aan tegen mooie en moeilijke momenten in ons relationele leven.
Bekijk alle onderwerpen
Huwelijk & relatie Image

Gerelateerde blogs

Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
05 juli 2022

Alleen… Fijn?

Thema: single

De vakantie ligt weer op de loer. Heerlijk! De oplettende lezer weet dat ik vorig jaar van plan was om een activiteit alleen te gaan ondernemen. Voor dit jaar heb ik mij dat weer voorgenomen. Steeds meer ontdek ik dat je het ook alleen heel fijn kunt hebben. Neemt niet weg dat ik natuurlijk nog steeds graag omgeven ben door andere mensen. Trouwens… soms best een uitdaging om dat te benoemen.

Lees meer
Huwelijk & relatie Huwelijk & relatie
23 mei 2022

Hokjes denken

Thema: single
Lees meer