Een laatste kerkenraadsvergadering

Thema: jeugdbeleid

'Mijn hart, o Hemelmajesteit, is tot Uw dienst en lof bereid!' Samen openen we de avond door deze psalm met elkaar te zingen. Ondanks de warmte is het goed toeven in de consistorie van de Gereformeerde Gemeente te Houten. Deze avond is speciaal door de kerkenraad van Houten georganiseerd en heeft als thema: ‘Hoe houden we onze jongeren bij de kerk?’

Wat is het fijn om als jeugdwerkadviseur te merken dat er binnen de kerkenraad vanuit de liefde tot de Heere en Zijn dienst liefde is voor onze jongeren. Samen denken we na over wat ambtsdragers nog meer kunnen doen om jongeren bij de kerk te houden.
Is er wel genoeg verbinding? Is de verbinding soms te makkelijk verbroken? Welke verantwoordelijkheid heeft de kerkenraad en de gemeente?

Is jeugdmentoraat een middel in deze gemeente om zijn jongeren vast te houden? Is het een poging waard? Samen verdiepen we ons nog in een aantal gespreksvragen, om die vervolgens plenair met elkaar te bespreken.

Het was het laatste bezoek van dit seizoen. Negen maanden lang schoof ik bij een groot aantal kerkenraden aan. Nu is het tijd om de balans op te maken. Één ding wat mij in ieder geval bij gebleven is: waar er nood gevoeld wordt voor onze jeugd, is er een hartelijk bereidheid om na te denken over de manier waarop we jongeren benaderen en vasthouden.

Het is waar: Het zaad zal Hem dienen. Er is verwachting, ook voor onze jongeren. Die liefde en hoop heb ik meermaals geproefd tijdens mijn bezoeken aan kerkenraden.

De warmte is gelukkig wat weggeëbd, en toch heb ik warm gevoel als ik terugrijd naar mijn woonplaats. Ik zie uit naar nieuwe ontmoetingen.

Jeroen Kriekaard

Gemeente Icon

Gemeente

Ambtsdragers, jeugdwerkleiders en gemeenteleden hebben allerlei taken in de gemeente. We bieden u graag de informatie en toerusting die u nodig hebt.
Bekijk alle onderwerpen
Gemeente Image

Gerelateerde blogs

Gemeente Gemeente
26 maart 2024

Bijeenkomst ‘Singles in de kerk’

Het thema: ‘Zorgvuldig leven als single’. Aan de orde komen onderwerpen die in het teken staan van: Graag ontvangen we je aanmelding voor deze bijeenkomst via https://www.gergeminfo.nl/agenda/bijeenkomst-voor-singles. Meer informatie is te vinden via de flyer. Voor vragen kun je mailen naar: singlesgergem@gmail.com
Lees meer
Gemeente Gemeente
09 september 2022

Speuren

Thema: jongerenpastoraat

Op de een of andere manier had ik toch een beetje een knoop in mijn maag toen we afgelopen vakantie vanaf de luchthaven naar ons vakantiehuisje reden. Het was bijna te mooi om waar te zijn. De foto’s van ons vakantiehuisje zagen er zo mooi uit. Vooral het uitzicht was fenomenaal. En dat voor een betrekkelijk lage prijs. Maar ja, foto’s kunnen een heel vertekend beeld opleveren. Die worden altijd uit de mooiste hoek gemaakt. Stel je voor dat het soort van oplichters zijn en dat het huisje helemaal niet bestaat.

Lees meer