Overlijden van een kind

Of het nu korter of langer geleden is, het blijft levenslang een schrijnende wond.

Het zwaarste verlies

Een kind is het liefste dat je hebt. Dat je het kunt verliezen is een angstaanjagende gedachte. Voor velen is het echter ook een schokkende werkelijkheid. Hoe moet je verder leven als je kind eerder sterft dan jij? Het verdriet neemt de jaren na het overlijden verschillende vormen aan. Een belangrijke vraag voor christenouders is de vraag naar de eeuwige bestemming van hun kind. Velen worden op dit punt gekweld door onzekerheid. Vaak blijken man en vrouw hun verdriet op een andere manier te verwerken. Het blijkt helend om deze ervaringen en gevoelens te delen met mensen die hetzelfde doormaken als jij.

Jong gestorven kinderen

De stichting In de Knop Gebroken is opgericht voor ouders van jong gestorven kinderen. Door deze reformatorische vereniging voor ouders bij wie tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte kind(eren) zijn overleden, worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. Ook kunt u op deze site veel informatie en literatuurtips vinden over dit onderwerp.

Gestorven kinderen

Voor kinderen die ouder waren toen ze stierven, soms in de kracht van hun leven, is er ook de stichting ‘Naamloos verdriet’. Er blijkt ook hier behoefte om samen deze ingrijpende gebeurtenis te kunnen delen. Meer informatie kunt u vinden op hun website.

Rouw en je omgeving

Het volgende informatieve artikel over rouwverwerking omschrijft de verschillende fases van rouw, maar heeft ook aandacht voor de beleving van anderen in je omgeving. Denk daarbij aan broertjes/zusjes, maar ook aan grootouders.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.