Familie rondom psychisch zieken

Ongewild kan de psychische ziekte van je familielid een te grote aanslag zijn op je persoonlijke leven. Zoek op tijd hulp om het vol te houden.

Een handreiking

Veel mensen lijden ernstig onder psychische ziekten. Dat is een zware belasting, ook voor hun familieleden. Zij hebben, naast de zorg voor het zieke familielid, vaak te kampen met allerlei vragen en problemen waarmee ze nergens terecht kunnen. De vereniging “een handreiking” wil er zijn voor familieleden en andere betrokkenen. Zij wil een helpende hand bieden door het geven van ondersteuning en informatie en door het behartigen van hun belangen.

De Oase

De Oase is een diaconaal gastenhuis in Ouddorp. Een plek om op adem te komen, voor gasten die uit balans zijn geraakt en toe zijn aan een rustperiode. De Oase is een landelijke instelling en heeft een reformatorische identiteit.

Diaconaal gastenhuis de Oase
Hazersweg 81
3253 XE Ouddorp
Aanmelden en informatie: aanmelding@diaconaalgastenhuisdeoase.nl

KOPP-kinderen

Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP-kinderen) hebben al vroeg grote-mensenzorgen aan hun hoofd. Ook ouders die psychisch ziek zijn of meelijden met hun echtgenoot gunnen hun kinderen een onbezorgde jeugd, maar de realiteit is anders. Het hele gezin is belast met extra zorg voor elkaar, om nog maar te zwijgen van alle spanningen. Lees meer over KOPP-kinderen.

Persoonlijkheidsproblematiek in relatie

Helpende Handen organiseert lotgenotenbijeenkomsten voor partners van mensen met een persoonlijkheidsproblematiek. Zie hiervoor de website van Helpende Handen.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.