Begeleid wonen

Een jongere heeft de leeftijd om zelfstandig te gaan wonen, maar door een beperking lukt dit nog niet. Begeleid wonen is dan een optie.

Woonvormen

Elke jongere maakt plannen voor de toekomst: een opleiding, werk, een relatie, een huis… Als een jongere te maken heeft met persoonlijke problemen of een beperking, kunnen die verwachtingen soms moeilijk te realiseren zijn. Ouders stellen zich de vraag: wat kan mijn kind aan en wat is (nog) teveel gevraagd? Bij begeleid wonen wordt een jongere stapsgewijs op weg geholpen naar meer zelfstandigheid.

Woonvoorzieningen

Het Esveld in Barneveld (reformatorisch) (aandachtsgebied: ASS)

Stichting Jongerenhuis Ederveen in Ederveen (christelijk)

Jongerenhuis De Betuwe in Geldermalsen (reformatorisch)

De Reling in Gouda (christelijk) (aandachtsgebied: algemeen)

HadassahSorgh in Ruurlo (reformatorisch) (aandachtsgebied: psychiatrische problematiek en ASS)

EF5 in Veenendaal (christelijk) (aandachtsgebieden: ASS en NAH)

Huur en Buur: Huur en Buur is een initiatief van Lelie zorggroep en koppelt (kwetsbare) jongeren die op zichzelf willen wonen aan verhuurders die een woonruimte beschikbaar stellen. De jongere ontvangt tegelijkertijd ambulante begeleiding en kan voor praktische steun terecht bij de verhuurder.

Werkgroep Jeugdhulp

De Werkgroep Jeugdhulp van De Vluchtheuvel heeft een database van reformatorische pleeggezinnen. Ook komen zij graag in contact met christelijke gezinshuizen en woonvormen voor begeleid wonen, zodat zij mensen door kunnen verwijzen. Hebt u vragen of interesse, neem dan contact op met de Werkgroep Jeugdhulp.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.