Seksuele opvoeding

Bij ouders bestaat vaak schroom om met hun kind over seksualiteit te praten. Toch is een vroeg begin met seksuele opvoeding een van de beste dingen die je als ouder voor je kind kunt doen.

“Seksualiteit is best een ingewikkeld onderwerp. Het is voor niemand eenvoudig. Dat komt omdat een man en vrouw zoveel van elkaar verschillen en tegelijkertijd samen moeten uitvinden hoe ze liefde vertalen in seksualiteit,” schrijft Sarina Brons-Van der Wekken in haar boek ‘Blozen mag’. Herkenbaar? Waarschijnlijk wel!

Ook als ouders weten hoe mooi en goed seksualiteit is, kan het moeilijk zijn om er met hun kinderen over te praten. Het gaat over intieme en persoonlijke dingen. Veel volwassenen hebben vanuit hun eigen jeugd geen voorbeeld van hoe ze dit kunnen doen. Toerusting en een handreiking in de vorm van goede literatuur is daarom belangrijk.

Cursus ‘Seksualiteit: goed voorbereid’

Deze cursus wordt georganiseerd door Salouz – Ieder kind veilig. Tijdens de cursus gaat het over deze onderwerpen: Seksuele opvoeding begint bij de babytijd Verschillende ontwikkelingsfases van seksualiteit In gesprek gaan over seksualiteit Kinderen eigen grenzen leren ontwikkelen. Meer informatie

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.