Identiteit refo jongeren

Jongeren stellen weinig kritische vragen over het christelijk geloof, stelt Elsbeth Visser-Vogel. Ze deed vanuit Driestar educatief onderzoek voor het lectoraat Vorming vanuit de Bron van het Hoornbeeck College.

Niet alleen (v)mbo’ers, ook vwo-jongeren met een reformatorische achtergrond stellen weinig kritische vragen over het christelijk geloof. Soms hebben ze die wel, bijvoorbeeld over kledingregels, overdoop of het bestaan van God. Maar antwoorden zoeken ze weinig. Ze lijken juist sterk verbonden met het christelijk geloof. Mogen ouders en docenten blij zijn met volgzame jongeren? Dat is maar de vraag, zegt onderzoeker Elsbeth Visser-Vogel.

Ze geloven dat God bestaat en weten zich verbonden met de kerkelijke gemeente. Ze zijn ervan overtuigd dat de Bijbel waar is en het christendom het enige juiste geloof. De identiteit van refojongeren lijkt sterk. Lijkt – want verbondenheid zonder verinnerlijking kan zomaar wankel blijken te zijn. Omdat het dan juist aan een diepe, persoonlijke overtuiging kan ontbreken, stelt Visser. Ze deed vanuit Driestar educatief onderzoek voor het lectoraat Vorming vanuit de Bron van het Hoornbeeck College.

Lees het artikel op rd.nl

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.