Gastopvang

"Janette is een vrolijke meid, maar kan zich niet goed vermaken. Ze heeft een lichte vorm van ADHD. Nu ons gezin groter wordt, hebben we het gevoel dat dit teveel van onze energie vraagt.

Janette van 11 jaar is een vrolijke, drukke meid, die zichzelf niet goed kan vermaken. Er is een lichte vorm van ADHD vastgesteld. Nu ons gezin groter wordt, hebben we het gevoel dat Janette teveel van onze energie vraagt. We zijn alleen maar druk om haar bezig te houden. Dat geeft veel irritatie bij de andere kinderen en tussen ons. We willen graag even op adem komen….”

U komt ze tegen: overbelaste gezinnen door langdurige problemen met één van de kinderen. Maar ook overbelaste kinderen en jongeren, die toe zijn aan een time-out om tot rust te komen.

Op de site van christelijke opvang voor jeugd https://christelijkeopvangjeugd.nl/vindt u een overzicht van alle beschikbare opvangvoorzieningen.

Kent u de mogelijkheden van Gastopvang?

Gastopvang houdt in dat de jeugdige tijdelijk in een gastgezin verblijft. De gastopvang duurt maximaal zes weken. De Vluchtheuvel beschikt over een bestand van reformatorische gastgezinnen die hun huis willen openstellen om een kind of jongere tijdelijk een veilige plek te bieden. Ook gastopvang in de vakanties en weekenden behoort hierbij tot de mogelijkheden. De kosten zijn € 10 per dag.

Vereniging Helpende Handen wil bemiddelen in het zoeken naar een gastgezin via de commissies Praktische Thuishulp. Mensen met een beperking kunnen bijvoorbeeld een woensdagmiddag of een zaterdag terecht bij een gastgezin.

Lees meer over de mogelijkheden bij Stichting De Vluchtheuvel en Vereniging Helpende Handen.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.