Mentoraat

Hoe houd je het lijntje vanuit de gemeente met jongeren warm? Dat kan op verschillende manieren. Mentoraat is een middel dat hierbij ingezet kan worden.

De meeste jongeren hebben een vriendengroep. De ene jongere heeft een uitgebreidere vriendenkring dan de andere. De vriendenkring is heel bepalend voor hun binding met de gemeente. Bijvoorbeeld voor het feit of een jongere naar de jeugdvereniging gaat, of niet. Het hebben van een vriendenkring wil ook niet zeggen dat een jongere in de gemeente mensen heeft waarmee hij praat over belangrijke vragen in zijn leven. In een onderzoek onder kerkverlaters bleek, dat een groot deel van hen niemand had in de gemeente waarmee zij over hun vragen spraken.

In de gemeente is niet alleen de verbinding tussen jongeren onderling belangrijk, maar ook het contact van volwassenen met jongeren. Jongeren kijken naar de volwassen gemeenteleden: hoe is hun leven wat betekent het geloof voor hen zien ze ons?

Mentoraat is een manier om volwassen gemeenteleden en jongeren aan elkaar te koppelen als ‘buddy’s’. Daar zijn verschillende manieren voor. De Jeugdbond adviseert gemeenten in het opzetten van mentoraat.

Lees meer over mentoraat.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.