Mediatoerusting

De ontwikkeling in de nieuwe media gaan non-stop door. Het stelt ons telkens weer voor nieuwe vragen en keuzes. Een bewuste omgang met media blijft nodig.

Ambtsdrager zijn in een mediawereld

De ontwikkelingen op media gebied gaan non-stop door. Telkens stelt het ons voor andere vragen en keuzes. Nieuwe media zijn een onderdeel geworden van het persoonlijke en maatschappelijke leven. Maar een kritische houding tegenover media en een bewust gebruik ervan, blijven belangrijk.

Hoe gaat de kerk verder? Jongeren, ouders en gemeenteleden hebben het nodig te worden toegerust in een Bijbelse manier van leven. Dat geldt zeker als het gaat om mediagebruik, omdat dit het hele leven doortrekt.

De Werkgroep Gezin van het Deputaatschap KGJO heeft in samenwerking met het toenmalige Lectoraat Nieuwe Media (Driestar Educatief en Erdee Mediagroep) een handreiking voor ambtsdragers ontwikkeld. Hieraan gekoppeld wordt nu ambtsdragerstoerusting aangeboden onder de titel: ‘Ambtsdrager zijn in een mediawereld’. De toerusting wordt per classis aangeboden. Wilt u hier meer informatie over, dan kunt u contact opnemen via info@gemeenteengezin.nl.

Programma

In overleg met de classis wordt een programma op maat samengesteld. Een voorbeeld van zo’ n programma vindt u hieronder.

– Welkom, opening en casus door classispredikant
– Lezing: ‘Nieuwe media, het begin van een nieuw tijdperk’
– Vragenronde
– Pauze
– Korte lezing: ‘Richting geven aan mediabezinning in de gemeente’
– Gesprek: Hoe gaat u dit in de gemeente vormgeven?
– Vragenronde
– Sluiting door een ambtsdrager uit de classis

‘Dan zit je weer op je mobieltje’

Lees: Korte indruk van een ambtsdragerstoerusting media

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.