Autisme bij ambtsdragers

Ongeveer een procent van de Nederlanders heeft een vorm van autisme. Net als bij iedereen kunnen ook ambtsdragers of andere werkers in de kerk autisme hebben - en hun problematiek kan op allerlei manieren gevolgen hebben voor de uitoefening van hun ambt of bediening.

Ongeveer een procent van de Nederlanders heeft een vorm van autisme. Net als bij iedereen kunnen ook ambtsdragers of andere werkers in de kerk autisme hebben – en hun problematiek kan op allerlei manieren gevolgen hebben voor de uitoefening van hun ambt of bediening.Uit gesprekken met ambtsdragers blijkt dat leven met autisme in combinatie met hun ambt hen soms zwaar valt. Aandacht hiervoor is nodig in de kerk, evenals onderlinge zorg.

Op D.V. 15 mei organiseert het Platform autisme in de kerk (waar Helpende Handen in participeert) een conferentie voor ambtsdragers, met als titel: Als het ambt zwaar valt – Conferentie over autisme bij ambtsdragers. De conferentie wordt gehouden in Gouda.

Op de website van Helpende Handen is een artikel opgenomen over dit thema en staat informatie over de aanmelding voor deze conferentie.

Lees het artikel in het RD over deze conferentie: ‘ Waarin een autistische ambtsdrager uitblinkt’ .

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens bij helpen?
Aarzel niet en stuur ons nu een mailtje:

Of vul ons contact formulier in.