Ouders

Ouders hoeven er niet alleen voor te staan in de opvoeding. Bekijk hier ons toerustingsaanbod voor ouders en vind informatie over het thema dat u zoekt.
 

EigenWijs

EigenWijs is het opvoedmagazine van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten, waarin ouders worden geïnformeerd over jongerenthema's.

 

Lees meer

Opvoedgroepen

In veel plaatsen zijn opvoedgroepen waar ouders met elkaar spreken over de dagelijkse opvoedpraktijk. De Werkgroep Gezin (KGJO) biedt materiaal en toerusting.

Lees meer

Opvoedcursus

Kinderen zijn het waard dat ouders zich verdiepen in hun leefwereld en levensvragen. Daarom organiseren de verschillende betrokken organisaties verschillende modules rondom opvoeding. 

Lees meer

Vader-zoon driedaagse

De rol van de vader is cruciaal in de ontwikkeling van zijn zoon. Deze driedaagse survival heeft als doel: er samen sterker uit komen.

Lees meer

Opvoeding jonge kind

Vind hier informatie over thema's die te maken hebben met de opvoeding van jonge kinderen (ongeveer 0-6 jaar).

Lees meer

Opvoeding schoolkind

Vind hier informatie over de opvoeding van kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf groep 3 (ongeveer 6-12 jaar).

Lees meer

Opvoeding van tieners of adolescenten

Vind hier informatie over thema's die te maken hebben met de opvoeding van tieners of adolescenten (ongeveer 12-18 jaar).

Lees meer

Godsdienstige opvoeding

Als er een aspect is van de opvoeding waar de Bijbel duidelijk richting aan geeft, is het wel de godsdienstige opvoeding. Bijbels onderwijs in het gezin is de basis van al het andere.

Lees meer

Media opvoeding

Media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ouders kunnen hun kinderen hier wel op een bewuste manier mee om leren gaan.

Lees meer

Seksuele opvoeding

Bij ouders bestaat vaak schroom om met hun kind over seksualiteit te praten. Toch is een vroeg begin met seksuele opvoeding een van de beste dingen die je als ouder voor je kind kunt doen.

Lees meer

Alleenstaande ouder

Als één van de ouders is weggevallen, staat de vader of moeder alleen voor de opvoeding. Steun uit de gemeente is belangrijk.

Lees meer

Literatuur voor opvoeders

Een goed boek kan je op het goede spoor zetten, zeker als je het als ouders allebei leest. Bekijk onze literatuurtips!

Lees meer