Single

Het aantal singles neemt toe. Er is nog niet veel over het leven als single geschreven. Daarom bieden we hier informatie over thema's waar je als christelijke single mee te maken hebt.

Onderzoek christelijke singles

Hebben singles behoefte aan toerusting en over welke thema's gaat dit? Om dit te weten te komen, deed het Adviesplein samen met de Vluchtheuvel een onderzoek.

Lees meer

Verschillen in het single-zijn

Niet elke single is hetzelfde. De levensfase waarin je je bevindt, beïnvloedt ook je ervaringen en je kijk op het single zijn.

Lees meer

Je identiteit ten opzichte van God

Wat maakt jou tot wie je bent en wat is jouw bestemming? Je identiteit is niet gelegen in het gehuwd zijn, maar in het dragen van Gods beeld.

Lees meer

Je identiteit als man of vrouw

Je komt als man of vrouw niet pas tot je recht als je bent getrouwd. Toch kun je vragen hebben op dit gebied. Wat betekent man-zijn of vrouw-zijn voor jou?  

Lees meer

Op zoek naar 'de ware'

Veel singles staan open voor een relatie of zijn actief op zoek naar een partner. Hoe ga je om met dit verlangen en wat zijn do's en don'ts?

Lees meer

Behoefte aan intimiteit

Elk mens heeft behoefte aan lichamelijke en sociale intimiteit. Hoe geef jij je seksuele gevoelens een plek?

Lees meer

Kletspot voor singles en hun sociale contacten

De contacten met vrienden veranderen als zij gaan trouwen. Hoe onderhoud je je vriendschappen en hoe voorkom je eenzaamheid?

Ga in gesprek met vrienden/familie met behulp van de "kletspot".

Lees meer

Balans in je leven

Altijd klaar staan voor anderen houd je niet vol. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en ook je stille tijd met de Heere niet te vergeten.

Lees meer

Je plek in de gemeente

De kerk is niet alleen een gemeenschap van gezinnen, maar ook van singles. Je maakt er onderdeel van uit en bent nodig.

Lees meer