6 December 2018

Goed voorbereid?

Thema: jeugdwerk

We zijn er klaar voor. We hebben de avond goed voorbereid. We hebben overdacht welk Bijbelgedeelte we gaan behandelen. De materialen voor de knutsel staan klaar. Laat ze maar komen.

27 November 2018

Lange termijn gevolgen

Thema: huiselijk geweld

Peter (33) en Ellen (31) hebben zich bij De Vluchtheuvel aangemeld in verband met relatieproblemen. Ze hebben vaak conflicten met elkaar en zijn niet in staat deze tot een goede oplossing te brengen. Peter gaat het conflict letterlijk en figuurlijk uit de weg, waardoor de conflicten niet opgelost worden en onderhuids blijven sudderen. Ook vindt hij het moeilijk om zich open op te stellen ten opzichte van Ellen. Dat zorgt voor verwijdering en gevoelens van niet-verbonden zijn binnen hun relatie.

15 November 2018

Zolang de maan...

Thema: jeugdwerk

Het is rustig rondom de kerk. De meeste mensen zijn inmiddels naar huis of staan binnen nog te praten met elkaar. Rondom de kerk is het donker. Hier en daar staat een lantaarnpaal, die uit alle macht probeert om de duisternis te verdrijven. In gedachten loop ik de kille avondlucht in richting mijn auto. Ik heb vanavond een bijdrage mogen leveren aan een openingsavond van het catechisatie-seizoen.

5 November 2018

Een vraag

Thema: kinderloosheid

Tijdens een fietstocht beland ik bij een collega in de tuin. We praten wat en als onderwijsmensen gaat het al snel over kinderen en opvoeding en alles wat er bij komt kijken. Zo ook deze keer. We raken in gesprek over pubers, het geloof en de Bijbel. 

30 October 2018

Relationeel geschapen

Thema: Huwelijk en gezin

Ruim twee jaar geleden keerde ik, samen met mijn man en vier zoons, terug naar Nederlandse bodem, nadat we 10 jaar in Ecuador woonden en werkten. Aan de lijve ondervonden we de grote verschillen tussen West-Europese en Zuid-Amerikaanse familietradities.

16 October 2018

Kwetsbaarder

Thema: ambtsdragers

Tijdens het huisbezoek geeft een jonge jongen aan dat hij wel graag bekeerd wil worden. Hoopvol kijkt hij de ouderling aan, maar die schudt ernstig het hoofd. “Jij wílt helemaal niet bekeerd worden,” reageert hij.