5 April 2019

Feestdagen

Thema: single

“Hebben jullie zin om de komende Paasdagen samen door te brengen?” Die vraag kwam een tijdje geleden vanuit mijn vriendengroep. De reacties waren gelijk positief. Naast het feit dat het gezellig is om elkaar als vrienden regelmatig te zien en te spreken, is het ook fijn om deze feestdagen in een gezelschap door te kunnen brengen waar je je mee verbonden voelt.

29 March 2019

Brood en wijn

Thema: jeugdwerk

Een paar weken geleden was ik op zaterdagavond op bezoek in een gemeente. Ik had die avond geen inhoudelijke rol, maar mocht gewoon even meekijken en sfeer proeven. Het is altijd mooi om zo een kijkje te nemen achter de schermen van een vereniging.

21 March 2019

Gezellig in de buurt

Thema: generaties

“Tadaaaa! Eet smakelijk!” Twee paar stralende ogen boven armen vol wortels met loof en al kijken me trots aan. De boeven vergeten gemakshalve hun blubberlaarzen uit te doen en banjeren de keuken in met hun oogst. “Mama zegt dat u dat wel lust.”

15 March 2019

Ik hoor je, maar ik hoor je niet

Thema Persoonlijk

Maandagmorgen. Ik ben onderweg naar mijn werk en wil me bij laten praten over hetgeen er in de wereld gaande is. Bij het omdraaien van de radioknop val ik midden in een gesprek waarin stevige woorden gesproken worden. Al snel valt het woord homohaat; het is me dan ook al snel duidelijk: de Nashvilleverklaring wordt ‘besproken’.

11 March 2019

Recyclen

Thema: opvoeding

Het voorjaar zit in de lucht. Maar het is nog koud. Ik bedenk dat het hoog tijd wordt voor een flinke opruiming in huis. Allereerst onze eigen kledingkast maar. Een uurtje later leg ik wat spullen in de kast van onze oudste dochter. Asjemenou! Wat een verzameling. Een vlugge blik achter wat andere deuren zegt me genoeg.

5 March 2019

Intiem

Thema Seksualiteit

'Ben jij dit weekend nog intiem geweest?’ Ik zit in de trein en achter me staan een paar jonge vrouwen uitgebreid en flink hoorbaar hun weekend te evalueren. Ik spits mijn oren en denk: ‘Nog intiem geweest? Hoe bedoelt deze jonge vrouw dit?'