Blog

U bent hier : Home / Blog

26 September 2019

Relax!

Thema: Opvoeding

"O nee! Niet weer, hè?" roep ik uit. "Jan, het motorlampje brandt!" Alsof manlief dat niet meteen ziet... Op de achterbank is het meteen stil. Jan kijkt niet naar me, heeft alleen  een 'sssst…maak niet zoveel heisa'- uitdrukking op zijn gezicht en rijdt rustig verder. De kracht van de motor neemt af.

19 September 2019

Luisterend het nieuwe schooljaar in

Thema: school en opvoeding

Zes weken zomervakantie zweefden in een zucht voorbij. Het nieuwe schooljaar wenkt, met alles wat ze in zich verborgen heeft. Ik voel de verantwoordelijkheid voor zoveel kwetsbare kinderen op me af komen. Dat merk ik ook bij de collega’s. Daarom is het goed om als team het nieuwe cursusjaar eerst te luisteren naar de Bijbel. Dit jaar vanuit Genesis 33.

13 September 2019

Voorbeeld(ig)

Thema: Opvoeding

De regen striemt tegen de ramen. Buiten én binnen stormt het. Na 3 dagen binnen zitten zijn de kinderen het zat. Speelgoed vliegt door de lucht en een paar rake klappen vallen. Gepaard gaand met de nodige indianenkreten. Leve de herfstvakantie! Zie als moeder deze herfststorm maar eens te trotseren…

5 September 2019

Kuddegedrag

Thema: jeugdwerk

Kuddegedrag is nu niet meteen een positief woord. Wij zeggen dat van mensen die als een ‘kip zonder kop’ de meute volgen. Gewoon als domme koeien doen wat anderen doen. Maar misschien is er ook een andere kant. Kan kuddegedrag een positieve lading krijgen?

27 August 2019

Gewonnen jaren

Thema: Ouderenpastoraat

Deze zomer verscheen van de hand van Dorly Deeg, hoogleraar epidemiologie van de veroudering aan het VU Medisch Centrum, een alleraardigst boekje onder dito titel: “Gewonnen jaren. Heldere inzichten over hoe wij ouder worden”. Vooral die eerste woorden uit de titel zijn een vondst.

25 July 2019

Alleen er op uit

Thema: single

Het was op de middag van een nationale feestdag, een paar jaar geleden. De regen kwam met bakken uit de hemel. Het zag er niet naar uit dat het nog droog zou worden, die dag. Een afspraak met een paar vrienden kon helaas niet doorgaan. Wat zou ik eens gaan doen?