Blog

U bent hier : Home / Blog

1 November 2019

Wat is het doel van mijn leven, meneer?

Thema: jongerenpastoraat

Het is wat later op de avond als ik mijn schoolmail controleer. Een bericht van een anonieme jongere trekt mijn aandacht.

25 October 2019

Verjaardag

Thema: Pleegzorg

Vandaag is het feest. Onze pleegzoon is jarig. Wat heeft hij naar deze dag uitgezien. Gisteren maakten we samen een mooie taart. Vanmorgen vroeg stond hij al naast ons bed: "mam, ik ben jarig vandaag!" Hij geniet van alle dingen op deze dag: slingers, cadeautjes, taart en visite. Wat zijn we dankbaar dat we deze dag met hem mogen beleven. Onze gedachten gaan deze dag ook uit naar zijn biologische ouders.

18 October 2019

Van overleven naar leven met elkaar

Thema: Opvoeding. Kind met autisme

Welkom bij onze derde blog. We willen graag nog iets delen over onze cursus die we gevolgd hebben bij ‘geef me de vijf.’ Geef me de vijf is een unieke methodiek die antwoord gaf op onze vragen rondom autisme en ons echt verder heeft geholpen. Het is ontwikkeld door autisme-deskundige Colette de Bruin. Door haar ervaring als pleegouder en professional heeft zij alle facetten van autisme gezien. Haar aanpak heeft ze opgeschreven in een boek waar inmiddels bijna 100.000 exemplaren van zijn verkocht. Daarvoor verwijzen wij u naar de website www.geefmedevijf.nl

15 October 2019

De kerk verlaten... alstublieft niet

Thema: jongeren en de gemeente

Kerkverlating, een onderwerp dat ongetwijfeld met regelmaat terugkomt op de agenda van kerkenraadsvergaderingen. Punt van grote zorg. Toch signaleren we ook een andere kant. Met regelmaat ontmoeten we ook jongeren met een grote betrokkenheid op Gods Woord en dienst.

10 October 2019

Zomaar een kus?

Thema: Hechting

Afgelopen maand werd de allereerste MRI-foto gepubliceerd, waarop we iets zien van de binding tussen moeder en kind. De neurowetenschapper Rebecca Saxe geeft haar twee maanden oude zoontje een kus op zijn voorhoofd.

4 October 2019

Do you have children?

Thema: single

“Heb je nog kinderen thuis?” vroeg pas iemand die ik nog niet zo goed kende. “Nee, ik ben niet getrouwd,” was mijn antwoord. “O…” Een belangstellend knikje. Op zo’n moment zie je mensen even aftasten: hoe staat ze erin?