Thema: single

Samen met een paar collega's sta ik aan de koffietafel in de pauze. Iedereen vertelt wat over zijn of haar vakantieplannen. De één gaat wel naar het buitenland en de ander blijft liever in het binnenland. Ik luister mee en het valt mij op dat eigenlijk iedereen wel met een gezin of vriend op vakantie gaat. Zelf vind ik het dit jaar best moeilijk om een vriendin te vinden waar ik mee op vakantie kan. Ik heb er al veel over nagedacht: wat moet ik doen?

Ineens bedenk ik dat een andere collega ook alleen is. Na het gesprek loop ik naar haar toe “wat ga jij eigenlijk doen in de vakantie?” "Ik ga gewoon alleen op vakantie", zegt ze. "Hoe doe je dat?", vraag ik. Even is het stil...

"Alleen op vakantie gaan moet je leren", zegt ze. Het zet mij aan het denken. Alleen wonen vind ik niet erg, maar alleen op vakantie?! Vakantie is voor mij een periode waarin ik ontspannen, samen met anderen, wat activiteiten doe, tot rust kom en geniet van een andere omgeving. Maar misschien heb ik nog wel iets te leren.

Terwijl ik naar huis rijd van mijn werk denk ik er over na. Komende zomer ga ik beginnen met eens een nachtje alleen weg te gaan.

Ellen